Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

FETÖ'cülerin 'yemin metni' deşifre oldu!

FETÖ'cülerin 'yemin metni' deşifre oldu!
Fotoğraf Başlığı FETÖ'cülerin 'yemin metni' desifre oldu!

FETÖ'nün bir mesajlaşma uygulaması aracılığıyla Yunanistan'a kaçmaya hazırlanan örgüt mensuplarına yeni sözde "yemin metni" ve çeşitli talimatlar gönderildiği tespit edildi.

Kaydet
a- | +A

Devletin kılcal damarlarından temizlenen terör örgütü FETÖ'nün güncel yapılanmalarına yönelik operasyonlar sürerken Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca örgüte yönelik yürütülen soruşturmada dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı.

SÖZDE YEMİN METNİ DEŞİFRE EDİLDİ

Soruşturma kapsamında, Yunanistan'a kaçmaya hazırlanan FETÖ üyelerinin mesajlaşma uygulaması aracılığıyla haberleştiği saptandı. Yunanistan'a kaçmak isterken yakalanan şüpheli İ.Ö.C'nin telefonunda yapılan incelemede, örgütün, yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçecek mensuplarına haberleşmede kullandığı uygulama üzerinden gönderdiği yeni sözde "yemin metni" ve çeşitli talimatların yer aldığı yazışmalara ulaşıldı.

Şüpheli ifadesinde, Yunanistan'a kaçmaya hazırlık yaptığı sırada uygulama üzerinden kendisine "yemin metni" gönderildiğini anlattı.

"METNİN TAMAMINI SESLİ OKUMAMI İSTEDİ"

Metnin gelmesinin ardından örgüt üyesinin kendisini aradığını ve yemin metnini okumasını istediğini öne süren İ.Ö.C, "Bu doküman içerisinde yolculuk sırasında kurulan irtibatlar, yaşanan süreç ve kimseyle bu metni paylaşmamam hususları yer alıyordu. Sonra M. isimli kişi beni aynı uygulama üzerinden aradı. Metnin tamamını sesli olarak okumamı istedi. Ben de tamamını okudum ve yemin ettim." dedi.

İ.Ö.C, örgüt üyeliğinden tutuklandı.

YURDU KAÇAK YOLLARLA TERK ETMEYE ÇALIŞANLARA SÖZDE 'YEMİN'

Sözde "yemin metni"nde, yurdu kaçak yollarla terk edecek FETÖ üyesinin "kullandığı uygulamaları, öğrendiği konumları, biniş ve iniş yerlerini, şehir durak ve yer isimlerini, güzergahları, arkadaşlarını ve onlara ait tüm detayları, kullandığı araçların rengini, boyutunu, cinsini ve kullanıcılara ait tüm bilgileri, kullandığı telefon numaralarını ve kendisine yardımcı olanların telefon numaralarını, mail adreslerini, kaçışını tamamlar tamamlamaz ya da yarıda bıraktığında veya yakalandığında unutacağına, anne, baba, kardeş, akraba hiç kimse ile paylaşmayacağına, hiçbir yere yazmayacağına ve kaydetmeyeceğine, tüm bu bilgileri imayla bile olsa ifşa etmeyeceğine" dair "kutsal bildiği tüm değerler ve ailesi üzerine yemin etmesi" isteniyor.

BAKMADAN GEÇME
İstanbul
HABER

İstanbul'da FETÖ ve DEAŞ'a operasyon! Çok sayıda gözaltı

Ankara merkezli 9 ilde FETÖ operasyonu: 19 gözaltı kararı
HABER

Ankara merkezli 9 ilde FETÖ operasyonu: 19 gözaltı kararı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.