Filistin asıllı adama akıl dışı 'taciz' suçlaması

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

İstanbul'da Filistin asıllı Türk vatandaşı Sobhi Basheer, bir PTT şubesinde işlem yaparken taciz suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Şikayet üzerine Basheer'in 4 ay süreyle yurt dışına çıkışı yasaklandı.

Olay Ümraniye'deki bir PTT şubesinde yaşandı. 61 yaşındaki Sobhi Basheer, Türkçeye tam hakim olmadığı için kendisine tercümede yardımcı olan bir kadınla şubeye gitti. Sırasını beklerken banklara oturmak istedi. Ardından boş olan iki koltuğu ortalayarak oturan 14 yaşındaki kız çocuğunu ileri gitmesi için eliyle itti.

Kız, oturduğu yerden kalkarak uzaklaştı. Çocuğun annesi "O adam sana dokundu, neden bağırmadın seni taciz etti" diyerek bağırırken Filistin asıllı Sobhi Basheer'e hakaret etti.

Araya PTT şubesinde bulunan vatandaşlar girdi. Aile kızlarının taciz edildiğini öne sürerek olayı mahkemeye taşıdı. Şikayet üzerine olay yerine gelen polisler Basheer'i gözaltına aldı. Mahkeme kişiye 4 ay süreyle yurt dışına çıkışını yasaklayarak tutuksuz yargılamaya karar verdi.

YURT DIŞINDA BAKIMA MUHTAÇ KIZI VAR

Sobhi Basheer'in avukatı, yurt dışına çıkış yasağı konulan Basheer'in işlerinin büyük çoğunluğunun Suudi Arabistan'da olduğunu, yine Suudi Arabistan'da bakıma muhtaç MS hastası bir kız çocuğunun bulunduğunu, bu sebeplerle müvekkilinin mağdur edildiğini belirterek mahkemeye itiraz etti.

Basheer'in avukatı, müvekkilinin bacağından ciddi bir operasyon geçirdiğini, ayağında gözler görülür rahatsızlık olduğunu, ara sıra bu sebepten dengesinin de bozulduğunu belirttiği dilekçede, İstanbul Anadolu 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nden kararın bozulmasını talep etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...