Gaffar Okkan suikastının bilinmeyenleri: Katilleri uluslararası güçler

- Güncelleme:
Gaffar Okkan suikastının bilinmeyenleri: Katilleri uluslararası güçler

Gündem Haberleri

Diyarbakır’ın şehit edilen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın sırdaşı Ali İnci, şöyle dedi: HÜDA PAR’ı suçlayan CHP, topluma gerçek katillere oy verdirtmeye çalışıyor. Vatan diyen gençleri suçlayanlar, terör baronları ve hainlerle alenen iş birliği yapıyor...

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Diyarbakır’da karanlık ellerin 24 Ocak 2001’de katlettiği Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan suikastı HÜDA PAR üzerinden yeniden gündem oldu. Dönemin önemli tanıkları alçak suikastın bilinmeyenlerini gazetemize anlattı. Gaffar Okan’ın sırdaşı ve en yakın arkadaşı Ali İnci, suikasttan birkaç gün önce onunla uzun uzun konuştuğunu ve çarpıcı ifadelerde bulunduğunu söyleyerek şunları söyledi: Ali Gaffar şehit edilmeden birkaç ay önce baba ocağı Hendek’e geldi. Sabaha kadar konuştuk. Konu Diyarbakır ve bölge genelindeki gelişmelerdi. Hatta bir ara babası Fikri Amca yanımıza gelip ‘Yeter evladım, artık uyuyun’ diye sitem etti. Sonra tekrar Diyarbakır’a gitti. Birkaç hafta sonra kayınbabası vefat etti ve geri geldi. 

DÖNEN ENTRİKALARI GÖRDÜ

Yanına vardım ve başsağlığı diledim. Kolumdan tutup beni bir kenara çekti ‘Seninle konuşmam lazım. Çok önemli bilgilere ulaştım. Bölgede oynanan oyunu ve arkasındaki güçleri çok net gördüm. Okuduğum, gördüğüm hakikatleri milletimle paylaşacağım. Şahit olduğum şeyler Türkiye’yi hatta dünyayı sarsacak düzeyde. Halkımız gerçekleri görsün, bilsin’ dedi. Ben de ona yalvardım. Sakın böyle bir şey yapma. Bir süreliğine de olsa gördüklerini, bildiklerini unut dedim. Ama o kararlıydı. Gittikten bir hafta sonra giriş babında bazı şeyler paylaştı. İşte o an onun hayatı ile ilgili korkum, kaygım olağanüstü arttı. Ardından o hain pusu ve kanlı suikast geldi. Ali Gaffar bizim canımızdı. Doğu ve Güneydoğu’da dönen entrikaları gördü. O katışıksız vatanseverdi. Korkusuz bir kahramandı. Söyleyeceklerinden korkanlar onu bu tertiple susturdu.

ONLARI AŞAN BİR TERTİP

Şu an HÜDA PAR üzerinden yürütülen kampanya, maksatlı ve gerçeği karartma amaçlı organize linç faaliyeti olmanın ötesinde hiçbir anlam taşımıyor. Ali Gaffar, Diyarbakır’da iken defalarca yanına gittim. Olayların öncesi ve arka planına dair çok şey öğrendim. Her şeyden önce Hizbullah’ın Şehitlik semti Karakoç Bulvarı üzerindeki tüm elektriği kesecek, kameraları kapatacak gücü yoktu. Ayrıca bütün şehirde bu olayla ilgili farklı dizayn yapıldığını, suikast zeminin oluşturulduğunu tanıkların anlatımları ve raporlar ortaya koyuyor. Diğer yandan Gaffar bana suikast tehdidi ve ihtimalinden bahsetti. Bu olay Hizbullah’ı çok ama çok aşan bir tertipti. Şimdi CHP ve ortaklarının yürüttüğü faaliyet Ali Gaffar’ımızın esas katillerini saklama yönteminin bir parçası. 

CHP’NİN YAPTIĞI MANİPÜLASYON

Net bir biçimde bu yalan üzerinden oy çalmaya çalışıyorlar. Psikolojideki yansıtma metodu ile HÜDA PAR’ı suçlayarak topluma gerçek katillere oy verdirtmeye çalışıyorlar. Gaffar Müdür’ümüz hiçbir biçimde bu kirli propagandaya alet edilmemeli. O cinayetin arkasında olanlar devletimizi yıkmaya, milletimizi esir almaya çalışan karanlık güçlerdi. Bu suikast dışarıdaki aktörler ve içerideki uzantıları eliyle planlandı ve uygulandı. 

CHP ve diğer ortaklarının iddia ettikleri tamamen manipülasyon. Çocuklarına Ali Gaffar ismi verenler suçlanıyor. Vatan, millet diyen gençleri suçlu gösteren çevreler diğer tarafta terör baronları ve hainlerle alenen ittifak hâlinde. Ali Gaffar, Anadolu’nun özüdür. Fırıncı Fikri’nin oğludur.  

GLADİO-JİTEM İŞ BİRLİĞİ AÇIK

“Bu süreçte CIA ve FETÖ büyük rol oynadı” diyen dönemin tanıklarından araştırmacı-yazar Cemal Toptancı şunları söyledi: Şemdin Sakık ve o dönem jandarma kıdemli yüzbaşı rütbesindeki Özcan Tozlu’nun ifadeleri çok önemli. Şemdin Sakık ifadesinde Gaffar Okan’ın dış mihraklar açısından niye tehdit ve tehlike olarak görüldüğünü ayrıntılı bir biçimde anlatıyor. Diğer yandan Levent Göktaş’ın ordudan arkadaşı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı rütbesindeki Özcan Tozlu’nun anlattıkları da gerçeğin anlaşılmasında çok önemli yer tutuyor. Özcan Tozlu açık bir biçimde suikastı ‘Levent Göktaş yönetimindeki 7 kişilik MAK timi organize etti’ diyor. Buna bağlı olarak olaya karışanların 16 Mayıs 2001’de Malatya’da düşen/düşürülen CASA tipi uçakta olduğunu söylüyor. Tozlu suikasta dair Levent Göktaş’ın kendisine ‘Keşke bu işi yapmasaydık, Allah’a nasıl hesap vereceğiz’ dediğini aktarıyor. Bölgede siyah camlı iki minibüs görülüyor. Bu minibüsler kontrol noktalarında JİTEM olduklarını söyleyerek olay mahallinden uzaklaşıyor. Suikastın arkasında kesinlikle Gladio var. Çünkü her şey öyle iyi ayarlanmış ki, bunu herhangi bir terör örgütünün yapma şansı sıfır. Dakikalarca çatışma yaşanıyor ancak iki sokak ötedeki karakollar müdahale etmiyor. Bu süreçte CIA ve FETÖ büyük rol oynadı. Hâlen devam eden belirsizlikte bu yüzden. HÜDA PAR üzerinden oluşturulan algı da aynı planın bir parçası.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...