Hulusi Akar'dan Sinan Oğan sorusuna cevap

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı ile bir ittifak yapıp yapmayacağı sorusuna, "Bunlar siyasetin aktörleri, siyasetin faktörleri. Bunlar her şekilde, bu denklemde bir şekilde konuşulur, görüşülür. Makul ve mantıklı bir şekilde herkes yerini alır" dedi 

Türkiye, bir kez daha tercihini Recep Tayyip Erdoğan'dan yana kullandı.

Rekor bir katılımın yaşandığı seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 49,50 ile sandıktan birinci çıkarken Kemal Kılıçdaroğlu oyların yüzde 44,89'unu, Sinan Oğan'ın yüzde 5,17'sini aldı.

Cumhur İttifakı 323 milletvekili ile çoğunluğu sağladı. İkinci tura kalan seçimde Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yarışacak.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.5200
26086097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.8800
23873505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.1700
2796582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.4300
216784
Son güncelleme: 2023-05-28 18:35:02
Veriler: İhlas Haber Ajansı

"ÜLKEMİZE KARŞI, MİLLETİMİZE KARŞI BİR TAVIR İÇİNDELER"

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; AK Parti'den seçilen Kayseri milletvekillerinden biri olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında Türkiye'nin şu anda ciddi bir beka sorunu olduğuna dikkati çekerek, "Ülkemizin ciddi bir terör sorunu var. Bunlar hepsi bir cephe olmuşlar, ülkemize karşı, milletimize karşı bir tavır içindeler, cumhurbaşkanımıza karşı tavır içindeler. Bunu da asil milletimiz gördü, görüyor. Bizim görevimiz herhangi bir şekilde niye eksik oldu, niye fazla oldu meselesi değil. Demek ki bizim biraz daha çalışmamız lazım, biraz daha anlatmamız lazım. Halka küsmek gibi bir şey söz konusu değil. Vatandaşımız doğrusunu biliyor. Biz vatandaşımızın ferasetine, şuuruna son derece güveniyoruz. Anlatıldıkça, her şey ortaya konuldukça, her şey görüldükçe biz inanıyoruz ki doğru yol bulunacak." diye konuştu.

Bakan Akar, büyük bir azimle, gayretle büyük, güçlü Türkiye için çalıştıklarını, Türkiye'den tüm dünyada beklentiler olduğunu dile getirdi.

AKAR'DAN SİNAN OĞAN SORUSUNA CEVAP

Bir gazetecinin cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı ile bir ittifak yapıp yapmayacağını sorması üzerine Akar, "Bunlar siyasetin aktörleri, siyasetin faktörleri. Bunlar her şekilde, bu denklemde bir şekilde konuşulur, görüşülür. Makul ve mantıklı bir şekilde herkes yerini alır. O konuda bizim hem cumhurbaşkanımız hem parti genel merkezimiz gerekli temasları yaparlar, konuşurlar, görüşürler, tedbirimizi alırız." ifadelerini kullandı.

Bakan Akar, deprem bölgelerinden AK Parti'ye gelen desteğin sorulması üzerine ise şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bakanlarımızın, valilerimizin, kaymakamlarımızın, belediye başkanlarımızın, vatandaşımızın orada yaptığı azimli, kararlı fedakar çalışmaları görmemek gerçekten izansızlık, insafsızlık, ayıp olur. Dolayısıyla vatandaşımız bunu görüyor. Onlar ne kadar fitne fesatla oradaki olayları değiştirerek, çarpıtarak anlatmaya kalksalar dahi ki nitekim orada biz yaptığımız çalışmalarda bir arkadaş çıktı televizyonda, 'Bize hiçbir şey gelmedi' dedi. Ertesi gün arkadaşımla beraber konuştuk, 'Ama öyle söylemek zorundaydım' dedi. Buna benzer olaylar yaşandı, yaşanıyor. Orada dini, etnik, mezhepsel ayrım asla söz konusu olmadı. Biz orada bir bütün halinde vatandaşlarımıza sarıldık, kucakladık.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...