İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın ailesine anlamlı hediye! 'Gurur duyuyorum'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Geçtiğimiz günlerde Uzay Misyonu görevinden dönen ve Türkiye’nin ilk astronotu olarak tarihe geçen Alper Gezeravcı’nın baba ocağında büyük sevinç var. Evlatları ile gurur duyduklarını söyleyen Sıddıka ve Ali Gezeravcı çifti, kendilerini ziyaret eden Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok'tan da anlamlı bir hediye aldı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın dönüşü büyük sevinç ve heyecanla karşılandı. Uzay misyonu görevini başarıyla tamamlayan ve 13 deney gerçekleştiren Gezeravcı'nın ailesi de memleketleri Mersin'in Silifke ilçesine döndü. 

GEZERAVCI AİLESİNE TÜRK BAYRAĞI HEDİYESİ

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt ve MHP Silifke İlçe Başkanı Kıvanç Derya da aileyi evlerinde ziyaret etti.

Alper Gezeravcı yanında uzaya götürdüğü Türk bayrağını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etmişti. Altunok da Gazeravcı'nın ailesine Türk bayrağı hediye etti. 

"GELECEK NESİLLERE ÖNDERLİK EDECEK"

Oğlunun gelecek nesillere önderlik edeceğini söyleyen baba Ali Gezeravcı,

“Cumhuriyetimizin 100. yılında evladımız Alper Gezeravcı bütün insanları sevince boğdu. Ben kendisinden çok memnunum. Allah vatana, millete hayırlı eylesin. Gelecek nesillere inşallah Alper ağabeylerinin önderlik yapmasını, faydalı olmasını Allah’tan diliyorum” dedi.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın ailesine anlamlı hediye! 'Gurur duyuyorum' - 1. Resim

"GURUR DUYUYORUM"

“Cumhuriyetimizin 100. yılında uzaya giden ilk Türk astronotun annesi olmam nedeniyle gurur duyuyorum” diyen anne Sıddıka Gezeravcı ise, “Allah’ım başarılarının devamını getirsin. Emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere yardımcılarına, bakanlara ve herkese teşekkür ediyorum. Dönüşte çok güzel oldu. Gurur yaşattı, sevinç yaşattı. Gidişimiz üzüntülü, dönüşümüz çok sevinçli oldu. Allah’a şükürler olsun ama sağ salim döndü, bizlere kavuştu. Giderken kendisine sarılamadık hasretle gönderdik, dönüşü o hasreti gidererek kavuştuk” diye konuştu.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın ailesine anlamlı hediye! 'Gurur duyuyorum' - 2. Resim

"ÖĞRENCİLERİN HEDEFİ ALPER AĞABEYLERİ"

“Ziyaret ettiğimiz okullarda öğrenciler ‘Alper ağabeyimiz gibi olacağız’ diyorlar” diyen Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok da “Bugün Alper Gezeravcı’nın anne ve babasını ziyaret ettik. Bizlere bu gururu yaşattığı için Alper kardeşimize teşekkür ediyorum. Hem Silifke’nin, hem ülkemizin, hem dünyanın gurur kaynağı oldu. İlk astronot olması bizim için ve gelecek nesiller için güzel bir olay. Ziyaret ettiğimiz okullarda öğrenciler Alper ağabeyimiz gibi olacağız diyorlar. Silifke’mizde Bilim ve Teknoloji Merkezimiz var. Orada astronotlarımız var. Uzay Bilim Merkezini kuracağız.” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...