İstanbul'a kar geliyor! Meteoroloji tarih verdi: Valilik harekete geçti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstanbul'a kar geliyor! Meteoroloji tarih verdi: Valilik harekete geçti

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahmin haritalarını güncelledi. Son tahminlere göre; hafta ortasına kadar yükselen sıcaklıklar çarşamba gününden sonra mevsim normallerinin de üzerine çıkacak ancak 26 Kasım Pazar günü İstanbul’da kar yağışı yeniden etkili olacak.

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul'un bazı kesimlerinde görülen kar yağışı, 26 Kasım Pazar günü yeniden İstanbul’da kendisini gösterecek.

İstanbul'da hafta sonu kısa süreli etkili olan kar yağışı, 2016'dan bu yana kasım ayında görülen ilk kar yağışı olarak kayıtlara geçmişti.

Genelde mevsimin ilk karının aralık ayından itibaren düştüğü İstanbul'a, uzun bir aranın ardından kasımda kar yağdı.

PAZAR GÜNÜ İSTANBUL'DA KAR GELİYOR

İstanbul'a Meteoroloji'nin paylaştığı haritaya göre pazar günü kar gelecek.

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre hafta sonu kış mevsimi kendini iyiden iyiye gösterecek. Pazar günü İstanbul da dahil olmak üzere Marmara Bölgesi'nde kar yağışı etkili olacak.

İstanbul'a kar geliyor! Meteoroloji tarih verdi: Valilik harekete geçti

KIŞ TEDBİRLERİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında, “Kış Tedbirleri Toplantısı” ilgili kurum temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda İstanbul’da beklenen kar yağışıyla ilgili alınan tedbirler değerlendirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ndeki (AFAD) toplantıya; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, ilçe kaymakamları, bölge ve il müdürleri ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

“KAR SÜRECİNİ YÜZ AKI İLE ATLATACAĞIZ”

Vali Gül, toplantıda yaptığı değerlendirmede; “İstanbul’umuzda 26 Kasım Pazar günü kar yağışı bekleniyor. Bugün, Kurumlar arası iş birliğini sağlamak ve afet riskinin tekrar gözden geçirilmesi için Kış Tedbirleri Toplantısını yapıyoruz.

Kar yağışı gibi afet ve olaylarda en önemli olan zamanlama ve koordinasyonun sağlanmasıdır. İstanbul’umuzda meteorolojik verileri yakından takip ederek almamız gereken tüm kararları zamanında alacağız.

Afet Çalışma Grupları işine hakim olacak ve talepler ivedi bir şekilde yerine getirilecek. Kaymakamlar, il koordinasyon kurulları ile tedbirleri sağlayacak. Hepinize vereceğiniz katkılar için teşekkür ediyorum. İnşallah, İstanbul’umuzda kar sürecini yüz akı ile atlatacağız.” dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...