İstanbul Valiliği uyardı: Fırtına geliyor, salı gününe kadar sürecek

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İstanbul Valiliği uyardı: Fırtına geliyor, salı gününe kadar sürecek

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

İstanbul için şiddetli rüzgar uyarısı yapıldı. Valilik, rüzgarın saatte 75 kilometreye kadar çıkabileceğini, bu sebeple dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. Ayrıca Rize ve Artvin'de sağanak bekleniyor. Uzmanlar sel ihtimaline karşı dikkatli olunmasını istiyor.

Eylül ayının gelmesiyle birlikte sıcaklıklarda düşüş yaşandı. Son günlerde ise rüzgarlı hava etkisini göstermeye başladı.

İstanbul Valiliği ise şiddetli rüzgara karşı vatandaşları uyardı. Valilikten yapılan açıklamada, bu akşam itibaren başlayıp salı sabahına kadar sürecek, doğu ve kuzeydoğu yönlerden etkisini artırması beklenen fırtına uyarısı yapıldı. Rüzgarın saatte 75 kilometreye kadar çıkması beklendiği aktarıldı.

https://twitter.com/TC_istanbul/status/1703419495488905378

Tahminler şöyle: Rüzgâr; Batı Karadeniz’de bu akşam saatlerinden sonra doğu ve Kuzeydoğu yönlerden etkisini artırarak 5 ila 7, zaman zaman 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde esecek. Salı günü (19 Eylül 2023) sabah ilk saatlerde etkisini kaybedecek.

ARTVİN VE RİZE'DE SEL YAŞANABİLİR

Bu arada, bir ikaz da yurdun kuzey doğusu için yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece saatlerinden itibaren doğu ilçeleri başta olmak üzere Rize çevreleri ile Artvin'in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurdu. Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...