İYİ Parti'den Ümit Özdağ'ın 'ittifak' teklifine cevap: Nereden baksan tutarsızlık!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İYİ Parti'den Ümit Özdağ'ın 'ittifak' teklifine cevap: Nereden baksan tutarsızlık!

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İYİ Parti'den Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın yerel seçimler için 'ittifak' çağrısına ilk cevap geldi. Zafer Partisi'nin CHP ile yaptığı gizli protokole değinen İYİ Partili İbrahim Özkan, "Nereden baksan tutarsızlık" dedi.

Yerel seçim için geri sayım başlarken, partilerde ittifak trafiği hareketlendi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e seslenerek 'ittifak' çağrısında bulundu. "Gelin, bazı önemli noktalardaki anlaşmazlıklarımızı sonra çözülmek veya çözülmemek üzere erteleyelim. İkili kutuplaşmayı kıralım" ifadelerini kullanan Özdağ'a, İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan cevap verdi.   

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özkan, "Önce CHP ile gizli protokol yap! Sonra bunlar kötüdür diye İYİ Parti'ye ittifak teklif et.. Nerden baksan tutarsızlık…" dedi. 

https://twitter.com/ibrahim_ozkan61/status/1730127875234287716

AKŞENER'DEN RANDEVU TALEP ETTİ

Ayrıca Özdağ’ın ittifak çağrısına ilişkin Cumhuriyet’ten Aytunç Ürkmez'e konuşan Zafer Partili kurmaylar, “Şu anda yüzde 30-35 bandında Türk milliyetçisi bir seçmen var. Bu, Türk siyasetini de sıkıntılı süreçten kurtaracak bir ortam olur” dedi. 

Çağrıyı “üçüncü yolu Türk milliyetçilerinin açmasına yönelik bir hamle” olarak değerlendiren kurmaylar, “Ülkeyi Türk olduğunu söylemekten rahatsız olan yöneticiler yönetti. Biz de şimdi Türk milliyetçileri yönetsin diyoruz. Biz ittifak konusunda samimiyiz. MHP’nin yöneticilerinin de ‘Türk milliyetçileri bu ülkeyi yönetmeli’ diye bir düşünceleri olursa, Türkiye’yi yönetecek kadro Türk milliyetçileri olur” ifadelerini kullandı.

Kurmaylar, ittifak çağrısına yönelik Özdağ’ın Akşener’den randevu talebinde bulunduğunu da belirtti. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...