Kadına şiddete karşı yeni adım! İsimleri gizlenecek

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kadına şiddete karşı yeni adım! İsimleri gizlenecek

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kadına şiddetle mücadelede bir adım daha atılarak Nüfus Müdürlüğü'nden alınan randevularda artık ad ve soyadın ilk iki harfi kullanılacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Özellikle gizlilik kararlarının, mağdurun kamusal hizmetlerden yararlanmasına engel olmamasını sağlayarak ilgili kurumlar arasında entegrasyonun hemen sağlanması gerekli." diyerek haberi duyurdu.

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Bakan Soylu mağdur kadınları koruyacak yeni bir adım daha atıldığını duyurdu.

 

BU SABAH BAŞLADI

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde bu sabah itibariyle ilk adım atılmış oldu. Artık verilen randevularda baş harflerinden ilk iki, soy adlarından ilk iki harfin yer alması yeterli olacak.

ENTEGRASYONUN HEMEN SAĞLANMASI GEREKLİ

Geçen yılın aynı dönemine göre kadın cinayetleri sayısının 70'ten 50'ye düştüğünü belirten Soylu, "Özellikle gizlilik kararlarının, mağdurun kamusal hizmetlerden yararlanmasına engel olmamasını sağlayarak ilgili kurumlar arasında entegrasyonun hemen sağlanması gerekli. Nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğünde bu sabah itibariyle ilk adım atılmış oldu. Verilen randevularda baş harflerinden ilk iki, soy adlarından ilk iki harfin yer aldığı süreç başlamış oldu." ifadelerini kullandı.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...