Küstahlığın da ötesi! Dinimize saldırı organize tahrik

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Küstahlığın da ötesi! Dinimize saldırı organize tahrik

GÜNDEM Haberleri

Peygamberimize ve İslam'a yönelik alçak saldırılar olağanüstü bir şekilde arttı. Memur-Sen provokatör öğretim görevlisi Uğur Kutay hakkında suç duyurusunda bulundu. Bazı akademisyenlerin bu rezalete arka çıkması ise İslami değerlere yapılan aleni düşmanlığı tekrar gündeme getirdi. Prof. Dr. Bedri Gencer, bu kin dolu çıkışları 'İslamofobinin dışa vurumu' olarak nitelendirdi. Gencer, "Modern İslamofobi direkt Peygamber Efendimizi hedef alıyor" dedi.

Yeminli İslam düşmanları, İstanbul’da yaşandığı iddia edilen ‘bebek gelin’ skandalını bahane ederek dinimize ve dindarlara saldırıya geçti. Yıldız Teknik Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Birgün gazetesi yazarı Uğur Kutay’ın dersinde Peygamber Efendimize hakaret ettiği ortaya çıktı. Kutay hakkında soruşturma başlatıldı. Memur-Sen dün Kutay hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçede “Söz konusu şahıs, Peygamberimiz hakkında hadsiz, ahlaksız iddia ve ithamlarda bulunarak toplumun büyük bir kesiminin inanç değerlerine saldırı niteliğinde, aşağılayıcı, kin ve düşmanlığı açıkça tahrik edici eylemlerde bulunmuştur” denilerek küstahlığın cezalandırılması istendi.

Bazı akademisyenler de rezalete arka çıktı. Onlardan biri olan deprem bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, cemaatlere “üretmeden tüketen, asalak, sapkın, düzmece yapılar” diye hakaret etti. Yeniçağ gazetesinin haber müdürü Fatih Ergin, “Hafızlık bu çağda ne işe yarıyor. Teknoloji çağında hafızlık asaklık adaylığıdır” diye küstah bir paylaşımda bulundu.

"BIÇAK SIRTI BİR SÜREÇ BİZİ BEKLİYOR"

Tanınmış sosyologlardan Prof. Dr. Bedri Gencer, bu kin dolu çıkışları İslamofobinin dışa vurumu olarak nitelendirdi. Gencer “Bu olaylar kesinlikle planlı. Tehlikeli organize tahrik durumu var. Ülkemizi kaosa sürüklemek istiyorlar. Özellikle üniversitelerde çok ciddi bir tehdit potansiyeli bulunuyor. Önümüzde bıçak sırtı bir süreç bizi bekliyor” dedi.

Batı’da yükselen İslam düşmanlığına temas eden Gencer, “Batı tarihinde hiç görülmediği kadar Hazreti Muhammed aleyhisselama saldırıyor. Batı’nın geleneksel saldırı tipi İslam’ın genel esaslarına dönüktü. Modern İslamofobi direkt Peygamber Efendimizi hedef alıyor. Tüm iftira ve tacizleri Hazreti Muhammed’e indirgediler. Muhammedî olan ne varsa savaş açtılar. İçerideki provokasyonlar da bunun yansıması. Hem içeride hem de dışarıda olanlar tesadüf ve birbirinden bağımsız değil”  diye konuştu.

Bu videolar da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...