LGBT’li çocuk sayısı artıyor

- Güncelleme:
LGBT’li çocuk sayısı artıyor

Gündem Haberleri

En önemli problem anne babayla iletişim kuramama. Evlilik öncesi mutlaka aile danışmanlığı hizmeti alınmalı. Aile okulları kurulmalı. LGBT’nin önüne geçmek için internete erişimde çocuk kilitleri artırılmalı

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Son zamanlarda Türkiye’de ve Dünyada toplumun temel çekirdeği aileyi parçalamaya yönelik  çalışmalar dikkat çekiyor. Sağlıklı nesillerin yetişmesini engelleyici akımlar arasında ise LGBT ilk sıralarda yer alıyor.

Yarın kutlunacak Dünya Aile Günü vesilesiyle gazetemize açıklama yapan aile danışmanı Belgüzar Ayyıldızoğlu, LGBT çocuk sayısının giderek artığına dikkat çekerek, en önemli sorunun çocukların anne babayla iletişim kuramamasından kaynaklandığını söyledi. Ayyıldızoğlu “Evlilik öncesi danışmanlık ülkemizin ve dünyanın olmazsa olmazı olmak zorunda. Evlilik öncesi, danışmanlık alınırsa, evlilik sürecinde bir problem olursa bununla nasıl baş edebilirler, nasıl çözebilirler onun bilincinde olunur. Böylece, bir nesil LGBT’ye heba olmayacaktır” dedi. 

Aile danışmanlığı merkezlerinin de aile hekimliği gibi mahallelere yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çeken Ayyıldızoğlu “Bu boyuta gelmemiz artık bir gereklilik. Yoksa daha çok LGBT, aile facialarıyla karşı karşıya kalırız. Eşlerin birbirine nasıl davranması konusunda, ana sınıfından itibaren eğitim verilirse işler çok daha yoluna girer. Bu konuda, mutlaka aile okulları olmalı” değerlendirmesinde bulundu. Ayyıldızoğlu, aile kurumunun korunması ve LGBT’nin bu kadar yayılmaması için en kıymetli şeylerden birinin de internete erişimde devlet tarafından çocuk kilitlerinin artırılması olduğunu kaydetti.  Uluslararası Aile Günü’yle ilgili görüşlerini de paylaşan Belgüzar Ayyıldızoğlu “Dünyada böyle bir günün kutlanması, bütün dünyanın alarma geçtiğini gösteriyor. Aile gününde, biz olduğumuzu, bir arada olmanın ne kadar kıymetli olduğunu hatırlamamız çok önemli” ifadelerini kullandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...