Mahmut Abbas bugün Ankara’da

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mahmut Abbas bugün Ankara’da

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine bugün Ankara’ya geliyor.

Ankara, bugün önemli bir görüşmeye ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Beştepe'de ağırlayacak.

ANKARA'NIN DİPLOMASİ TRAFİĞİ SÜRÜYOR

Ankara'nın önceliği, İsrail'in Gazze'deki katliamlarının bir an önce durdurulması. Bu hedefe ramazan ayı başlamadan ulaşılması için de yoğun diplomasi trafiği yürütülüyor.

Mahmut Abbas bugün Ankara’da - 1. Resim

Mahmut Abbas’ın ziyaretinde, Filistin davasına Türkiye tarafından verilen güçlü destek bir kere daha en üst düzeyde ifade edilecek. Görüşmede, Gazze’de akan kanın durdurulmasına yönelik ortak çabalar hakkında istişarelerde bulunulacak. Erdoğan ve Abbas’ın İsrail’in, ramazan ayında Gazze’de sivillere yönelik saldırıların durması konusunu değerlendirmesi bekleniyor. İki liderin, Uluslararası Adalet Divanındaki süreçler başta olmak üzere bu hususta atılmakta olan adımlara dair istişarelerde bulunacağı öğrenildi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...