Malatya peş peşe sallandı! Naci Görür'den dikkat çeken açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Malatya peş peşe sallandı! Naci Görür'den dikkat çeken açıklama

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Malatya'da 3 dakika arayla meydana gelen 5.2 ve 4.7 büyüklüğündeki depremlere dair değerlendirmede bulunan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "AFAD'ın gösterdiği yer doğru değil" dedi ve bu depremlerin 6 Şubat'la ilişkisini açıkladı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin yaralarını sarmaya çalışan depremzedeler, bu kez Malatya'da hissedilen sarsıntılarla büyük panik yaşadı. Dün peş peşe meydana gelen 5.2 ve 4.7 büyüklüğündeki depremlerin ardından vatandaşlar kendilerini sokağa atarken, bir saat sonra da Adıyaman 3.5 ile sallandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Gelişmeleri yakından takip ediyoruz" derken, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını söyledi. 

NACİ GÖRÜR: AFAD'IN VERDİĞİ YER DOĞRU DEĞİL

Depremin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise önemli bir değerlendirmede bulundu.

Görür, "Arkadaşlar, bugün Malatya ve Adıyaman’da kısa aralıkla 2 deprem oldu. İlki 5,3 ikincisi 4,5. Tahminim biri diğerinin artçısı. Her iki deprem de birbirine yakın ama lokasyon itibariyle biri Adıyaman, diğeri Malatya sınırında (Geçitli ve Uluköy). Ama esasında ikisi de aynı yer demektir. AFAD’ın Battalgazi olarak verdiği yerlerin doğru olmadığı kanaatindeyim. Bu depremlerin 6 Şubat depremlerinin artçısı olarak kabul edebiliriz. Sevgiyle" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/nacigorur/status/1727765562296582340

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Öte yandan Malatya'da meydana gelen deprem çevre illerde de hissedildi. Adıyaman'da vatandaşlar kendilerini dışarı attı, büyük korku ve panik yaşandı. Deprem nedeniyle cadde ve sokaklarda insan yoğunluğu yaşandı. 

Kahramanmaraş'ın özellikle Afşin ve Elbistan ilçelerinde hissedilen deprem sonrası vatandaşlar sokaklara çıktı. Malatya depremleri sonrası Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şiddetli bir sarsıntı yaşadık. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Şu an için olumsuz bir ihbar gelmedi. Ekiplerimizle irtibat halindeyiz” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yasin Ayaz 30 Kasım 2023 15:02

Artçilarin olması doğal umarız tekrar gerçek bir deprem olmaz

Hakan Emanet30 Kasım 2023 15:01

Bu adamın aciklamalarini ciddiye alıp önlem almalıyız

Sonraki Haber Yükleniyor...