Prof. Dr. Ahmet Ercan Malatya'daki depremlerin ardından 11 ili uyardı!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Prof. Dr. Ahmet Ercan Malatya'daki depremlerin ardından 11 ili uyardı!

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye akşam üstü Malatya'dan gelen haberlerle bir kez daha aynı korkuyu yaşadı. Battalgazi'de 3 dakika arayla 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki deprem oldu. Prof. Dr. Ahmet Ercan, depremlerin hemen ardından 11 il için uyarıda bulundu. 6 Şubat sonrası artçıların devam edeceğini dile getiren Ercan, 6,3 büyüklüğüne kadar sarsıntıların yaşanabileceğinin altını çizdi.

6 Şubat felaketini yaşayan Malatya'da yürekler yine ağza geldi. Saat 17.46'da 5,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Vatandaşlar korkuyla kendini sokağa attı. Aradan üç dakika geçti, ikinci bir sarsıntı yaşandı. AFAD, bu depremin büyüklüğünü ise 4,7 olarak açıkladı. Malatya depremi çevredeki bir çok ilde hissedilirken bir saat sonra Adıyaman 3,5 ile sallandı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından ekiplerin incelemelerde bulunduğunu söyledi. "Gelişmeleri yakından takip ediyoruz" diyen Yerlikaya, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını söyledi. 

"ARTÇILAR 6,3 BÜYÜKLÜĞÜNE KADAR ÇIKACAK 2 İLE 3 YIL SÜRECEK"

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Malatya'daki depremin ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken uyarılarda bulundu. 

Ercan, "Adıyaman-Sincik'de 17.46'da, 7 km'de M5,3'lük deprem, sonra M4,7 artçısı oldu. Dört kırığı kırarak toplam M8,0'lik gerginlik boşaltan depremin artçılarıdır. 11 ilde artçılar 6,3 büyüklüğüne kadar 2 ile 3 yıl sürecektir. Depremleri gören yapılar yorgundur. Çelik yapı yapılmalı" dedi.

https://twitter.com/ovgunaercan/status/1727720779540762806

ADIYAMAN'DA HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Öte yandan Malatya'daki deprem çevre illerde de hissedildi. Adıyaman’da vatandaşlar kendilerini dışarı attı. Büyük korku ve paniğin yaşandığı deprem sonrasında ağlayanlar oldu. Deprem nedeniyle cadde ve sokaklarda insan yoğunluğu yaşandı. Depremde can ve mal kaybının olup olmadığıyla ilgili saha çalışması sürüyor.

MALATYA DEPREMİ KAHRAMANMARAŞ’I DA SALLADI

Deprem Kahramanmaraş’ta da hissedildi. Özellikle Afşin ve Elbistan ilçelerinde hissedilen deprem sonrası vatandaşlar sokaklara çıktı. Malatya depremleri sonrası Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şiddetli bir sarsıntı yaşadık. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Şu an için olumsuz bir ihbar gelmedi. Ekiplerimizle irtibat halindeyiz” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...