Malatya'da depremler peş peşe geldi! Önce 5,2 sonra 4,7 ile sallandılar

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Malatya'da saat 17.46'da 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremden 3 dakika sonra ise 4.7 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar kendilerini sokağa attı, işte bölgedeki son gelişmeler...

6 Şubat felaketini yaşayan Malatya'da yürekler yine ağza geldi. Saat 17.46'da 5,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Vatandaşlar korkuyla kendini sokağa attı. Aradan üç dakika geçti, ikinci bir sarsıntı yaşandı. AFAD, bu depremin büyüklüğünü ise 4,7 olarak açıkladı. Bölgede panik havası sürüyor...

Malatya'da depremler peş peşe geldi! Önce 5,2 sonra 4,7 ile sallandılar

MALATYA PEŞ PEŞE İKİ BÜYÜK DEPREMLE SALLANDI!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre; saat 17.46'da merkez üssü Battalgazi ilçesi olan 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 6.99 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Depremde, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi.

Bu depremin ardından yine merkez üssü Battalgazi olan bir sarsıntı daha meydana geldi. Sarsıntı, 4.7 olarak ölçüldü.

https://twitter.com/AFADBaskanlik/status/1727706222084686090

Malatya'da depremler peş peşe geldi! Önce 5,2 sonra 4,7 ile sallandılar

BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA 

Battalgazi ilçesinde meydana gelen depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunduç Yerlikaya, saha çalışmalarının başladığını belirterek, "Malatya İli Battalgazi ilçesinde 5,2  büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz." dedi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1727705425959674230

BAKAN KOCA: BÖLGEYİ TARAMAK İÇİN AMBULANS EKİPLERİ GÖREVLENDİRİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin hemen ardından Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş Sağlık Afet Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülerek depremin hissedildiği bilgisi alınmış, bölgeyi taramak için ambulans ekipleri görevlendirilmiştir. Bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

VALİ: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, X hesabından yaptığı açıklamada, "Battalgazi ilçemizde meydana gelen 5,2 ve 4,7 büyüklüğündeki depremler sonrası kurumlarımıza ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Hemşehrilerimize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Bu arada, depremin hemen ardından ev ve iş yerlerinden çıkan çok sayıda vatandaşın sokak ve meydanlarda bekleyişi devam ediyor.

https://twitter.com/ersinyazici1/status/1727708499516195299

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ'TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Malatya'da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimizin ilgili tüm kurumları görevleri başında, halkımızın yanındadır. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin” ifadelerini kullandı.

Malatya'da depremler peş peşe geldi! Önce 5,2 sonra 4,7 ile sallandılar

ADIYAMAN'DA HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Malatya'daki depremleri hisseden illerden Adıyaman’da vatandaşlar kendilerini dışarı attı. Büyük korku ve paniğin yaşandığı deprem sonrasında ağlayanlar oldu. Deprem nedeniyle cadde ve sokaklarda insan yoğunluğu yaşandı. Depremde can ve mal kaybının olup olmadığıyla ilgili saha çalışması sürüyor.

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddeti anlık olarak takip etmek mümkün. AFAD tarafından yayımlanan listede İstanbul, Elazığ, Düzce, Muğla, Tokat, Bingöl, İzmir, Manisa, Malatya ve birçok ile ait son dakika deprem bilgileri yer alıyor.

 MALATYA DEPREMİ KAHRAMANMARAŞ’I DA SALLADI

Deprem Kahramanmaraş’ta da hissedildi. Özellikle Afşin ve Elbistan ilçelerinde hissedilen deprem sonrası vatandaşlar sokaklara çıktı. Malatya depremleri sonrası Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şiddetli bir sarsıntı yaşadık. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Şu an için olumsuz bir ihbar gelmedi. Ekiplerimizle irtibat halindeyiz” dedi.

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİNE BAKMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...