Marmaris'teki yangında Türk bayrağı detayı! Alevlere teslim etmediler

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Marmaris'teki yangında Türk bayrağı detayı! Alevlere teslim etmediler

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 21 Eylül’de başlayan orman yangını ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu bir gün sonra kontrol altına alınmıştı. Yangından sonra ortaya çıkan detay ise duygulandırdı. Alevler arasında dev Türk bayrağının zarar görmemesi için verilen mücadele İnsansız Hava Aracı ile görüntülendi.

 

Geçtiğimiz günlerde Muğla'nın Marmaris ilçesinde 21 Eylül günü saat 12.30'da Yalancıboğaz mevkiinde başlayan orman yangını çıkmış ve ekipler canla başla yangının sönmesi için yoğun müdahalede bulunmuştu. Havadan ve karadan devam eden müdahalelerle yangın bir gün sonra ekiplerin yoğun mücadelesi ile kontrol altına alınmıştı. Yangını söndürme çalışmlarına vatandaşlarda katılmış ve ekiplerle beraber alevlerle mücadele etmiştiler.

Yangında alevlerin askeri bölgeye sıçramaması için havadan 36 helikopter ve 14 uçak, karadan da Bin 600 personel yangını söndürmek için canları pahasına alevlerle mücadele etti.  Yangın esnasında orman muhafaza memuru dumanlardan etkilenmiş ve sağlık kuruluşuna kaldırılmıştı.

TÜRK BAYRAĞININ ALEVLERE TESLİM OLMAMASI İÇİN ÇABALADILAR

Yalancıboğaz mevkiinde başlayan ve rüzgarın da etkisi ile geniş bir alana yayılan orman yangını, bölgedeki askeri üsse ait yüksek bir tepede bulunan dev Türk Bayrağının hemen yanına kadar yaklaşması üzerine yer ekipleri bayrak çevresinde bulunan ağaçları temizlerken, havadan da helikopter ile bölgeye sürekli olarak su boşaltıldı. 

Helikopter tarafından bölgeye su atılması ve yer ekiplerinin iş makinesi ile koordineli çalışması sonrası Türk Bayrağı alevlere teslim edilmedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...