Meteoroloji üst üste uyarmıştı: Hortum çatıları uçurdu, ağaçları kökünden söktü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Manavgat ve Dalaman'da meydana gelen hortum, korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Birçok ev ve işyerinin çatılarını uçuran hortum, asırlık çam ağaçlarını kökünden söktü.

Muğla'nın Dalaman ilçesinde bugün sabah saatlerinde meydana gelen hortum, korku ve endişe dolu anlar yaşattı. İlçe merkezinde başlayan hortum, etkisiyle Dalaman Anaokulu başta olmak üzere birçok ev ve iş yerinde büyük hasara neden oldu.

Hortumun etkisiyle devlet hastanesi çevresine kadar uzandığı rapor edildi. Camları patlayan, güneş enerji panelleri parçalanan, çatıları uçan ve ağaçların kökünden söküldüğü birçok bina oluşan hasarların hortumun gücünü gösterdiği belirtildi. Dalaman Anaokulu, demir korkulukları, camları ve çatısı zarar gören binalardan biriydi. Ayrıca, anaokulu bahçesinde bulunan çocuk parkına saç trapez ve demir blokların çökmesiyle ciddi hasar meydana geldi.

"GÜNEŞ ENERJİLERİ KULLANILMAZ HALE GELDİ"

Hortumun neden olduğu hasarın tespiti için kaymakamlık, belediye ve itfaiye ekipleri olay yerinde çalışmalara başladı. Şu ana kadar can kaybı olmamakla birlikte, maddi hasarın önemli olduğu bildirildi. Hasar gören binalardan biri sahibi Mustafa Çaktuğ, "Çatıda kiremitler gitti, çatı tamamen uçtu, güneş enerjileri kullanılamaz hale geldi" şeklinde konuştu. Bir diğer bina sahibi Suat Bulut ise, "Hortum geldi, binayı adeta yerle bir etti. Çatıyı komple aşağı çekti. Toplam hasarımız yaklaşık 500 bin lira" ifadelerini kullandı.

"CAN KAYBI YAŞANMADI" 

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, olay sonrasında yaptığı açıklamada, "Bugün Dalaman'da hortum felaketi yaşandı. Bu tür afetler Allah'tan gelir. Neyse ki can kaybı yaşanmadı, ancak maddi hasar büyük. Şu an Dalaman Anaokulu bahçesindeyiz, burada da hasarı görebilirsiniz. AFAD önceden uyarı yaptı, ancak bu tür olayları tamamen öngörmek mümkün değil. Şu an için olayı maddi hasar olarak atlattık. AFAD ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri sahada hasar tespit çalışmalarına başladı. Tüm halkımıza geçmiş olsun" dedi.

Başkan Karakuş, hortumun geniş bir bölgeyi etkilediğini belirterek, "Kaymakamlık lojmanlarından Söğütlüyurt tarafına kadar gitti, o mahallelerde de zarar var. Ancak dış mahallelerden herhangi bir hasar bilgisi almadık" şeklinde konuştu.

HORTUM MANAVGAT'I DA VURDU 

Manavgat ilçesinde meydana gelen olayda, Titreyengöl Caddesi'nde bir otel servisine devrilen asırlık çam ağacının, bölgeden geçen bir hortumun etkisiyle yerinden söküldüğü ortaya çıktı. Olay yerinde yapılan incelemelerde, aynı noktada ve yolun karşısında hortumun çok sayıda ağacı belinden kırdığı belirlendi.

Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri, olayın hortumun etkisiyle gerçekleştiğini vurgulayarak, "Buradan geçen hortum otobüsün üzerine devirdiği ağacın yanında aynı yerde birçok ağacı belinden kırmış durumda. Aynı şekilde caddenin karşısında okaliptus ağaçlarını da belinden kırmış. Hortum buradan karşıya geçmiş" açıklamasında bulundu.

150 YAŞINDAKİ AĞAÇLAR KÖKÜNDEN SÖKÜLDÜ

Devrilen ağacın en az 150 yaşında olduğunu belirten görevli, "Bu ağaç en az 150 yaşında. Görüldüğü gibi kökünün söküldüğü yerde 3 metrekare genişliğinde büyük bir çukur oluşmuş durumda" ifadelerini kullandı.

Olayın görgü tanığı olan otel servis sürücüsü Soner Sümer, yaşanan anları şu şekilde anlattı: "Titreyengöl Caddesi'nde 150 metre gittiğimde önüme bir ağaç düştü ve yolu kapattı. Aracı durdurup ineceğim sırada camın önünden büyük bir uğultuyla toz bulutu ve ağaç dalları geçti. Tam bu sırada büyük bir gürültü ve ağaç otobüsün üzerine devrildi. İçeridekiler büyük panik yaşadı. Yaralanan 6 arkadaşımız hastaneye kaldırıldı. 4 tanesi ayakta tedavi görerek taburcu edilirken, 2 arkadaşımız ameliyata alındı."

Olay sonrasında kapatılan Titreyengöl gidiş yolunun, Manavgat Belediyesi ve Orman İşletme ekiplerinin müdahalesiyle ağaçların kaldırılmasının ardından yeniden trafiğe açıldığı bildirildi. Yaralılar arasında olan 6 otel çalışanından 4'ünün taburcu edildiği, Ali Tezcan ve Şerife Tezcan'ın ise ameliyata alındığı belirtildi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...