Nisa bebekten acı haber: Beyin ölümü gerçekleşti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Nisa bebekten acı haber: Beyin ölümü gerçekleşti

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Pendik'te annesi tarafından terk edilen ve Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın süt annesi olduğu Nisa bebeğin beyin ölümü gerçekleşti.

Pendik'te boş araziye bırakılmış bir bebek olduğu ihbarına giden 112 ekibinde görevli Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz, aç olduğunu fark ettiği bebeği emzirmiş ve bebeğe Nisa Mihriban ismini vermişti. 

Sağlık kontrollerinin ardından Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne teslim edilen bebek, durumunun kötüye gitmesi üzerine Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde gözlem altında tutulan Nisa bebekten bu sabah acı haber geldi. Nisa Bebek'in beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.

BİYOLOJİK ANNE GÖZALTINDA 

Biyolojik anne Ebru S. ise olayın ardından bir arabaya binerek bebeği bıraktığı yerden bir araca binerek  uzaklaşmış ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin çalışma başlatılmıştı. Çalışmalar kapsamında her yerde anne Ebru S.'yi arayan polisler annenin izini sürerek yerini tespit etti ve Ebru S. gözaltına alındı.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Pendik'te boş araziye bulunan Nisa bebekten acı haber geldi. Bu sabah saatlerinde yoğun bakıma kaldırıldığı öğrenilen Nisa bebeğin beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.

Boş bir arazide bebek olduğu ihbarına giden 112 ekibinde görevli Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz, aç olduğunu fark ettiği bebeği emzirmiş ve bebeğe Nisa Mihriban ismini vermişti. Sağlık kontrollerinin ardından Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne teslim edilen bebek, durumunun kötüye gitmesi üzerine Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yoğun bakım ünitesinde gözlem altında tutulan Nisa bebekten bu sabah acı haber geldi. Nisa Bebek'in beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde Pendik'te vakaya giden Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz ve ekibi gittikleri boş arazide terkedilmiş bir bebek buldular. Bebeğin aç olduğunu farkeden Teknisyen Durmaz, ambulansa binerek bulduğu bebeği emzirdi. 

Durmaz, bebeğe kendi kızının ikinci ismi olan Nisa Mihriban adını koymuştu. Ardından bebek hastaneye kaldırıldı ve ATT Büşra Durmaz ertesi gün hastaneye giderek kendi kızının elbiselerinden giydirerek Nisa bebekle ilgilendi. Bu olayın ardından büyük takdirle karşılanan ATT Büşra Durmaz'a Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi Twitter hesabından övgü dolu sözler söylemişti.

Anne Ebru S. ise Emniyet Genel Müdürlüğü'nün başlattığı çalışmalar kapsamında izi sürülmüş ve yeri tespit edilmişti. Polis ekipleri biyolojik anne Ebru S. yakalayarak gözaltına aldı.

'BİRİ SAHİPLENSİN DİYE BIRAKTIM'

Ebru S.'nin emniyette verdiği ifadesinde "Benim hamile kaldığımdan ailemin haberi yoktur. Bebeği biri sahiplensin diye bıraktım. Keşke devlete sığınsaydım, çok pişmanım. Zorda kaldığımdan dolayı bebeği herkesin görebileceği kamuya açık bir alanda bıraktım. Öldürme kastım yoktur tamamen zorda kaldığım için bıraktım" dediği öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...