Özel'in odası Yeni Parti'de kaldı: Yan yana çalışacaklar
TBMM Başkanlığı, CHP ile Yeni Parti arasındaki grup odası krizinde kararını verdi. Kılıçdaroğlu’nun Özel’in makam odası talebi reddedilirken, bazı odalar CHP’ye, bazıları Yeni Parti’ye tahsis edildi.
CHP ile Yeni Parti arasında gerilime sebep olan grup odalarıyla ilgili TBMM Başkanlığı kararını verdi. Yeni dönemde CHP ve Yeni Parti yan yana ve karşılıklı odalarda çalışmalarını sürdürecek.
Meclis Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yeni Parti lideri Özgür Özel’in kullandığı makam odasının kendisine tahsis edilmesi talebini kabul etmedi.
Özel’in odası Yeni Parti’de kalırken, Grup Başkan Vekilleri Ali Mahir Başarır ile Murat Emir’in odaları da Yeni Parti’ye bırakıldı.
Gökhan Günaydın’ın odası ile Yeni Parti’nin toplantı salonu olarak kullandığı grup yönetim odası ise CHP’ye tahsis edildi.
Odası boşaltılan Günaydın’ın, Yeni Parti’ye tahsis edilen TBMM İdare Amiri Harun Özgür Yıldızlı’nın odasına geçebileceği belirtiliyor. Kararların iki partiye bildirilmesinin ardından CHP yönetiminin Meclis Başkanlığı’na tepkili olduğu öğrenildi.

