PCR testi kalktı, sınırda hareketlilik başladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
PCR testi kalktı, sınırda hareketlilik başladı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

1 Mart tarihi itibariyle sınır kapılarında PCR Testi zorunluluğunun kalkması ile beraber Sarp Sınır Kapısı’nı kullanarak Türkiye'ye geçiş yapanların sayısından artış yaşandı.

Türkiye'ye komşu ülkelerden birçok turist PCR testi zorunluluğu olmadığı için sınır kapılarından rahatça geçerek ülkeye giriş yapabiliyorlardı ancak PCR testi zorunluluğu gelince komşu turistlerin sayısı bir hayli azaldı. Pandeminin yavaş yavaş hafiflemesiyle beraber birçok kural esnetildi ve Türkiye'de maske zorunluluğu kapalı alanlar hariç kaldırıldı. 

Bununla beraber sınır kapılarında da PCR testi zorunluluğu kaldırıldı. Böyelece Türkiye'ye gelmek isteyen komşu ülke turistleri sınır kapılarından rahatça geçmeye başladı ve kapılarda yoğunluk yaşandı.

Gürcistan'a geçişlerde Covid-19 salgını nedeniyle uygulanan PCR testi zorunluluğu 1 Mart itibariyle kalktı. 2 doz aşısı olan geçiş yapabileceğini duyan vatandaşlar sınır kapısına akın etti.

TURİST SAYISI ARTTI, ENSAF MUTLU

Özellikle yaya geçişlerinde artışlar başlarken, Artvin’in sınır ilçesinde ise esnaf bu durumdan oldukça mutlu. Özellikle Gürcistan’dan günü birlik alış veriş yapmaya gelenlerin sayısının arttığı ifade edildi. 

PCR testi kalktı, sınırda hareketlilik başladıPCR testinin kaldırımasıyla birlikte Türkiye’nin Kafkaslar'a açılan kapısı olan Sarp Sınır Kapısı’nda hareketlilik başladı.

BULGARLAR EDİRNE'YE AKIN ETMİŞTİ

Öte yandan Bulgaristan Sağlık Bakanlığı, artan vakalar nedeniyle Türkiye'yi kırmızı listeye almıştı. Alınan kararla birlikte ülkeye giriş yapanlardan aşı kartı ile birlikte zorunlu PCR testi istenirken, Türkiye'den Bulgaristan'a geçiş için istenen 600 liralık PCR testi sebebiyle Bulgarlar Edirne'ye gelememişti. 

Şubat ayında Bulgaristan'ın PCR testi zorunluluğunu kaldırmasıyla birlikte Bulgarlar alışveriş için Edirne Kapıkule sınır kapısına akın etmiş ve Edirne esnafının yüzü gülmüştü. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...