Pençe-Kilit şehidi Ömer Delibaş gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Pençe-Kilit şehidi Ömer Delibaş gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Irak’ın kuzeyinde teröristlere yönelik başlatılan Pençe Kilit Operasyonunda el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Üsteğmen Ömer Delibaş için Hakkari'de tören düzenlendi.

Irak’ın kuzeyinde icra edilen Pençe-Kilit Harekatı çerçevesinde Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli Üsteğmen Ömer Delibaş (31), hava hücum harekatı sonrası terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından yerleştirilen mayına basarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Üsteğmen Delibaş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. 

Şehit Üsteğmen Ömer Delibaş'ın cenazesi Hakkari'de düzenlenen törenin ardından memleketi Kayseri'ye gönderildi. Şehit Delibaş'ın naaşını Kayseri protokolü 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda karşıladı. Kazımkarabekir Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alınmasının ardından Kayseri Devlet Hastanesi morguna götürülen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracıyla Kalem Kırdı Camisi'ne getirildi.

Pençe-Kilit şehidi Ömer Delibaş gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı

'ŞEHİDİMİN ARKADAŞI'

Şehidin annesi Gülendan, babası Osman ve eşi Rabia Delibaş burada gözyaşı döktü. Cenazeye katılan bir şehit annesi de, şehidin fotoğrafını cenaze namazına katılanlara göstererek, "Şehidimin arkadaşı. O da şehit oldu" diyerek gözyaşı döktü. 

1 ÇOCUCUK BABASI ŞEHİT TOPRAĞA VERİLDİ

1 çocuk babası olan Şehit Delibaş'ın cenazesi, İl Müftüsü Yusuf Akkuş'un kıldırdığı cenaze namazının ardından top arabası üzerinde Kartal Şehitliği'ne götürüldü. Şehit Delibaş, burada gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Pençe-Kilit şehidi Ömer Delibaş gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandıPençe-Kilit operasyonunda şehit düşen Üsteğmen Ömer Delibaş, memleketi Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı.

TÖRENE BİRÇOK İSİM KATILDI

Törene, şehidin eşi Rabia, annesi Gülendam, babası Osman Delibaş ve yakınları ile Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, askeri ve mülki erkan, siyasi parti ve STK temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...