Prof. Dr. Naci Görür Hatay depremini de bildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Hatay'da 3 dakika arayla 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem yaşandı. Afrika'ya kadar sallayan depremler, Hatay'daki hasarlı binaları yıktı. Kahramanmaraş'taki depremi önceden tahmin eden Jeolog Prof. Dr. Naci Görür'ün Hatay için de önceden uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

Kahramanmaraş'ta yaşanılan depremler için önceden uyaran ünlü Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, yine yanılmadı. Görür, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından faydaki kırılmanın Adana ve Hatay'a doğru yöneleceğini aktarmıştı. Naci Görür "Antakya ve Adana'ya doğru bu fayın devamı var. Orada kırılmamış olan faylar da kırılarak yeni depremler üretebilir" demişti. 

HATAY PEŞ PEŞE SALLANDI

Onun bu açıklamalarından kısa bir süre sonra Hatay'da peş peşe iki deprem yaşandı. İlk olarak saat 20.04'te Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki deprem yaşandı. Deprem Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da da hissedildi. Aradan 3 dakika geçti bir zelzele daha oldu. Saatler 20.07'yi gösterdiğinde Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. 

3 NOKTAYI İŞARET ETTİ

TGRT Haber TV canlı yayınınında soruları cevaplayan Naci Görür, yeni uyarılarda bulundu. Naci Görür, Adana, Kıbrıs havzası ve Bingöl için zaman ve büyüklük belirtmeden yeni tehlikeye dikkat çekti.  

HATAY'DAKİ DEPREMLER FAY HATTINDAKİ STRES BOŞALMASI

Hatay'da 6.4 ve 5.8'lik iki deprem ve artçı sarsıntıların fay hattındaki stres boşalması olduğunu belirten Naci Görür şöyle konuştu: "Şimdi Maraş civarında depremler olunca onun güneyinde kabaca diyorum işte Hatay var, Adana var. Her iki tarafı da uyardık. Hatta o yüzden Twitter üzerinden bize mesajlar geldi, 'Siz öyle dediniz diye biz evlerimize giremiyoruz' diye. Adana'dan biraz rahatsız olunmuş gibi mesajlar geldi. Ama biz bilimsel olarak halkımızı, insanlarımızı yönetimlerimizi bilimin gereği, görevimizin gereği uyarmamız lazım. Yani orada bundan sonra deprem olabilir diye. Zamanını bilmiyorduk tabi. Elbette büyüklüğünü de tam söyleyemezdik ama bilimsel bir öngörüyle Hatay'a dikkat edin dedik."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...