HSK kararı Resmi Gazete'de: Yeni kurulan mahkeme ve hakimliklerin yargı çevrelerini belirlendi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
HSK kararı Resmi Gazete'de: Yeni kurulan mahkeme ve hakimliklerin yargı çevrelerini belirlendi

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün teklifi üzerine, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) yeni kurulan hakimliklerle mahkemelerin yargı çevrelerini tespit etti. Konuya ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından yeni kurulan mahkeme ve hakimliklere ilişkin karar alındı. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, yeni kurulan Keşan İnfaz Hakimliğinin yargı çevresi Keşan Ağır Ceza Mahkemesi, Küçükçekmece İnfaz Hakimliğinin yargı çevresi Küçükçekmece Ağır Ceza Mahkemesi, Soma İnfaz Hakimliğinin yargı çevresi Soma Ağır Ceza Mahkemesi, Tatvan İnfaz Hakimliğinin yargı çevresi ise Tatvan Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresi olarak belirlendi.

Ağır ceza mahkemesi kurulması nedeniyle Tatvan, Bitlis Ağır Ceza Mahkemesi yargı alanından çıkarıldı. Tatvan Ağır Ceza Mahkemesinin yargı çevresi Tatvan, Ahlat, Adilcevaz ve Hizan ilçeleri oldu.

Ayrıca Küçükçekmece İş Mahkemelerinin yargı çevresinde Küçükçekmece, Başakşehir ve Avcılar yer aldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...