Rusya'da 3 günlük seçimlerin son günü!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya'da 3 günlük seçimlerin son günü!

Gündem Haberleri

Rusya 3 gün süren devlet başkanlığı seçimleri bu akşam 20.00'de sona erecek. 24 yıldır ülkeyi yöneten Putin'in kazanmasına kesin gözüyle bakılırken, ülkeden haberler gelmeye devam ediyor.

Rusya devlet başkanlığı seçimleri üçüncü gününde. Bugün TSİ 20.00'de sona erecek olan seçimlerde Rus lider Vladimir Putin'in kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

112 milyondan fazla seçmenin oy verme işlemini gerçekleştirdiği ülkede bazı merkezlere saldırı düzenlendi.

Bazı seçmenler sandığa boya döktü. Bazıları ise seçim merkezine molotof kokteyli attı. Çok sayıda merkez ve Birleşik Rusya Partisi'nin elektronik servisleri de siber saldırıya uğradı. 

Seçime katılım oranının yüzde 50'yi geçtiği açıklanırken, seçmenlerin üçte biri oyunu uzaktan kullandı.

Rusya'da 3 günlük seçimlerin son günü! - 1. Resim

4 ADAY YARIŞIYOR

Seçimin favorisi olan Putin'in karşısında 3 rakip bulunuyor. 

Liberal Demokrat Parti Başkanı Leonid Slutskiy kendi partisi, Nikolay Haritonov Komünist Partisi, Vladislav Davankov da Yeni İnsanlar Partisi adına aday olarak seçim pusulasında yerini aldı.

Putin'in yeniden seçilmesi durumunda 5'inci kez başkan olacak ve 6 yıl daha görevde kalacak.

Rusya vatandaşları oy vermek için konsolosluk önünde uzun kuyruklar oluşturdu

Türkiye'deki Rusya vatandaşları da oy kullanmak üzere Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu'na gelmeye devam ediyor. Oy kullanmaya gelen Rusya vatandaşları, konsolosluk önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

"1,5 buçuk saattir bekliyorum, bir bu kadar daha bekleyeceğim"

Oy kullanmaya gelen vatandaşlardan Marina Kravitz, "Oy kullanmaya geldik. Rusya’da 3 gün sürüyor, burada tek bir gün. Onun için beklemek zorundayız. 1,5 buçuk saattir bekliyorum, bir bu kadar daha bekleyeceğim” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...