Şehidin naaşına çirkin yalan... İletişim Başkanlığı’ndan açıklama geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Şehidin naaşına çirkin yalan... İletişim Başkanlığı’ndan açıklama geldi

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Şehit askerin naaşına ilişkin iğrenç bir yalan ortaya atıldı. İletişim Başkanlığı, ‘TSK şehidin naaşını ailesinin içinde teslim etti’ şeklinde sosyal medyada dolaşıma sokulan algı operasyonuna ilişkin açıklama yaptı.  

Sosyal medya provokatörleri yine iş başındaydı. "TSK şehit olan askerin naaşını ailesine bavul içerisinde teslim etti" şeklinde iğrenç bir yalan ortaya atıldı.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NDA AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu sefer şehidimiz üzerinden yapılan bir algı operasyonuna set çekti.

DMM, yalan içeriklerin doğru içeriklere kıyasla katbekat hızlı yayılan sosyal medyadaki iddianın aslını paylaştı.

https://twitter.com/dmmiletisim/status/1734148761222328697 

DMM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Terör örgütü PKK'nın sosyal medya hesaplarından paylaşılan bir fotoğrafla ilgili, “TSK şehit olan askerin naaşını ailesine bavul içerisinde teslim etti” iddiası doğru değildir.

Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Can, 24 Temmuz 2023’te Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu şehit olmuştur.

Fotoğraftaki bavulun içerisinde, şehidimiz Mehmet Can’ın eşyaları bulunmaktandır. Terör örgütlerinin manipülasyonlarına itibar etmeyiniz.” ifadeleri kullanıldı.

DMM DEZENFORMANSA GEÇİT VERMİYOR

Sosyal medya üzerinden yayılan "yanlış" bilgiler, vatandaşlarını kafasını kolaylıkla karıştırabiliyor.

Bu bilgilerin doğruluğunu teyit etmek için yakın zamanda Cumhurbaşkanlığına bağlı İletişim Başkanlığı harekete geçerek Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'ni kurmuştu.

DMM, şu ana kadar onlarca yalan içeriği ifşa ederek toplumun doğru bilgi edinmesi sağlamıştı.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...