Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakim karşısına çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakim karşısına çıktı

GÜNDEM Haberleri

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 108 sanığın yargılanmasına devam edildi. Demirtaş ve Yüksekdağ, duruşmaya cezaevinden görüntülü bağlandı. Dava yarına artelendi.

Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014 tarihinde üzenlenen eylemlere ilişkin eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakim karşısına çıktı. 18’i tutuklu 108 sanıklı dava, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görüldü.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Duruşmayı bazı milletvekilleri de takip etti. Mahkemede, sanıklar ve avukatlarının tutukluluğa karşı beyanları alındı. Demirtaş, Yüksekdağ ve  eski HDP milletvekili Gülten Kışanak, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devamına karar veren mahkeme, duruşmayı yarına devam edilmek üzere erteledi.

KOBANİ OLAYLARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçlarını Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianameye göre Suriye'deki iç savaş nedeniyle DEAŞ'ın Kobani'ye (Ayn el-Arap) saldırması üzerine, Ekim 2014'te HDP yönetimi ile PKK sokağa çıkma çağrısında bulundu. Ardından aralarında İstanbul, Ankara, Bursa ve Diyarbakır'ın da olduğu 35 il ve 96 ilçede yasa dışı gösteriler başlatıldı, kolluk güçlerinin yanı sıra siviller de hedef alındı. Olaylarda 761 kişi yaralanırken 37 kişi hayatını kaybetti. 

PKK'nın üst düzey firari yöneticileri ile Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu tutuklu ve tutuksuz toplam 108 sanıkların 38'er defa ağırlaştırılmış müebbet hapis ve süreli hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...