Silivri depremi ‘artçı mı yoksa öncü mü?’ Naci Görür herkesin merak ettiği soruya cevap verdi

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Silivri depremi ‘artçı mı yoksa öncü mü?’ Naci Görür herkesin merak ettiği soruya cevap verdi

GÜNDEM Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Silivri açıklarında dün akşam saatlerinde meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Görür herkesin merak ettiği ‘artçı mı yoksa öncü deprem mi?’ sorusuna cevap verdi. 

İstanbul’da Silivri açıklarında dün akşam saat 19.36’da meydana gelen 3,1 büyüklüğünde deprem endişe oluşturdu. Depremin ardından uzman açıklamaları merak konusu oldu. 

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Görür, Kumburgaz fay hattına dikkat çekti ve uyardı. 

“DEPREM KUMBURGAZ FAYI ÜZERİNDE”

Herkesin fikrini sorduğunu ifade eden Görür, “Hep söylüyoruz hiç kimse kolay kalay bu deprem öncüdür diyemez. Evet bu üçlük deprem endişe ettiğimiz Kumburgaz Fayı üzerinde ama bu fayın batı ucunda krip nitelikli küçük sarsıntılar ara sıra oluyor. Bu da muhtemelen onlardan biri. Endişe edilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Özellikle gaz çıkışlarına bağlı küçük depremler de batı Marmara’da yaygın” dedi. 

Görür, “Millet olarak depremleri durduramayız ama deprem dirençli yerleşim alanları yapabiliriz yöneticilerimizden talep edin” ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...