Somali’nin ‘Kartalları’ Türkiye’de güçleniyor: 1.521 kişi mezun oldu
Türkiye’de komando eğitimi alan 1.521 Somali askeri ülkelerine dönüyor. Yeni grupla 1.523 askerin daha eğitilmesiyle toplam sayı 3 bin 44’e ulaşacak.
Türkiye, dost ve müttefik ülkelerle imzalanan ikili anlaşmalar kapsamında Somali Silahlı Kuvvetlerine yönelik askerî eğitim ve danışmanlık faaliyetlerini sürdürüyor.
Bu kapsamda, Somali ordusunda “Gorgor” (kartal) olarak adlandırılan personele gruplar hâlinde Komando Temel Eğitimi veriliyor. Eğitimler, Somali Silahlı Kuvvetlerinin personel kapasitesinin geliştirilmesine katkı sağlıyor.
Türkiye el attı, ülke ayağa kalktı! Somali'de güvenlik ekonomiyi de canlandırdı
Manisa’da 11 Mayıs-7 Ağustos 2026 tarihleri arasında düzenlenen Komando Temel Eğitimi’ni 1.521 Somali Silahlı Kuvvetleri personeli başarıyla tamamladı. Mezun olan askerler için 7 Ağustos’ta düzenlenen törene Kara Kuvvetleri Komutanı ile Somali Kara Kuvvetleri Komutanı da katıldı.
Eğitimlerini tamamlayan 1.521 Somali askerinin ülkelerine dönüşü 10 Ağustos’ta başladı. İntikalin 4 Eylül’e kadar tamamlanması planlanırken, Türkiye’nin eğitim desteği yeni grupla devam edecek. Bu kapsamda 1.523 Somali askerinin 17 Ağustos-9 Kasım tarihleri arasında Komando Temel Eğitimi alması planlanıyor. Böylece toplam 3 bin 44 Somali askeri Türkiye’de komando eğitimi almış olacak.

