Ankara Mamak'ta TÜBİTAK tesisinde patlama! 1 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Ankara Mamak'ta TÜBİTAK tesisinde patlama! 1 kişi hayatını kaybetti

GÜNDEM Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Ankara Valiliği, Mamak/Gökçeyurt mahallesinde bulunan TÜBİTAK SAGE tesisinde saat 16.40’da atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucunda bir kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini açıkladı. Valilik, patlamaya ilişkin "Gerekli adli ve idari inceleme derhal başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur." dedi.

TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) yerleşkesinde meydana gelen patlamada 1 kişiden acı haber geldi. Olaya ilişkin Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından açıklama geldi.

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) yerleşkesi Yakıt, Patlayıcı ve Astar Tasarım Altyapısı'nda (YAPATA) bulunan kimyasal atık sahasında, atıkların geçici depolandığı kısımda 25.09.2023 Pazartesi günü 16.40 sularında ilk tespitlere göre kimyasal reaksiyon meydana gelmiştir. Çıkan yangında ilgili altyapıda bulunan bir çalışma arkadaşımız hayatını kaybetmiştir” denildi.

Açıklamada, çıkan küçük çaplı yangın kısa sürede itfaiye ekipleri tarafından söndürüldüğü belirtildi ve "Olayla ilgili gerekli adli ve idari inceleme başlatılmıştır. Çalışanımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm çalışma arkadaşlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerine yer verildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: İNCELEME BAŞLATILDI

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Mamak/Gökçeyurt mahallesinde bulunan TÜBİTAK SAGE tesisinde saat 16.40’da atık kimyasallardan  kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucunda bir vatandaşımız olay yerinde eks olmuştur. Gerekli adli ve idari inceleme derhal başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

https://twitter.com/AnkaraValiligi/status/1706320401003930063

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...