Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni eğitim-öğretim yılı açılışında programında önemli açıklamalar

Düzenleyen:
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni eğitim-öğretim yılı açılışında programında önemli açıklamalar

GÜNDEM Haberleri

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sancaktepe'de bulunan Arif Nihat Asya Anadolu Lisesinde düzenlenen 2022-2023 eğitim-öğretim yılı açılış programında açıklama yaptı. “Geleceğimizi kendi devletine, kendi halkına, kendi tarihine, kinle, nefretle, öfkeyle bakan değil, tarihinden gurur duyan, ülkesine ve milletine hizmet aşkıyla yanan gençlere emanet etmek istiyoruz.” mesajı veren Erdoğan, Artık yardımcı kaynakları da öğrencilerimize ücretsiz olarak sunuyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arif Nihat Asya Anadolu Lisesinde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı'nda konuştu. Eğitimle ilgili önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geleceğimizi kendi devletine, kendi halkına, kendi tarihine, kinle, nefretle, öfkeyle bakan değil, tarihinden gurur duyan, ülkesine ve milletine hizmet aşkıyla yanan gençlere emanet etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca ''Artık yardımcı kaynakları da öğrencilerimize ücretsiz olarak sunuyoruz.'' ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

2022-2023 Eğitim Öğretim yılının öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Aybüke Yalçın gibi genç yaşta terör örgütleri tarafından bizden koparılan öğretmenlerimizi anıyoruz. 

Yeni eğitim-öğretim yılının açılış törenini Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde gerçekleştiriyoruz. Bu vesile ile Arif Nihat Asya'ya Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Arif Nihat Asya yüreklerde adeta coşkun ırmaklar gibi asan şiirleri ile edebiyat dünyamızda silinmez izler bırakmıştır.

Binlerce öğrenci yetiştirmiş onlara iyi insan olmayı vatan ve bayrak sevgisini öğretmiştir. Şairimizin sadece bayrak şiiri bile başlı başına bir destandır. 

'ARTIK ÜCRETSİZ SUNUYORUZ'

Hiç şüphesiz ki eğitime en büyük desteği biz verdik. Her yıl bütçeden en büyük payı eğitime ayırdık. Derslik sayımızı ikiye katlayıp kalabalık sınıf sorunu da çözdük. Ders kitaplarını ücretsiz bir şekilde dağıtarak, velilerimizi kırtasiye gezmekten kurtardık. Bugün öğrencilere yardımcı ders kitaplarını da artık ücretsiz sunuyoruz.'' 

Kız çocuklarının okullaşması için özel gayret gösterdik. Yüzde 30 olan okullaşma oranı yüzde 90'a ulaşmış durumda. 

Geleceğimizi halkına, tarihine kinle bakan değil, tarihinden gurur duyan gençlere emanet etmek istiyoruz. Güzel ülkemizin umudu ve yarını sizlersiniz. Güçlü bir gelecek için geçmişinizi iyi tanımanız gerekiyor. 

Buradan gençlere tavsiye vermek istiyorum. Kendimin uyguladığı ve evde torunlarımı da söylediğim şeyi bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

''KÖKSÜZLERE KULAK ASMAYIN''

Gençlerin ülkenin umudu ve yarını olduğunu ifade eden Erdoğan, konuşmasında gençlere şöyle seslendi:

"Sizler anne babalarınızın olduğu kadar devletimizin ve milletimizin de göz bebeğisiniz. Her birinizin, geleceğe doğru adımlarla yürümeniz ve daha iyi bir eğitim alabilmeniz için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Tabi bu süreçte sizlere düşen önemli görevler de var. Her şeyden önce güçlü bir gelecek için geçmişinizi iyi öğrenmeli, iyi tanımalısınız. Hamdolsun Türkiye artık gençlerini tehdit olarak gören eski Türkiye değil, tam tersine bugün gençlerine değer veren bir Cumhurbaşkanı'na, bir hükümete, bir yönetime, bir devlete sahipsiniz. Bunun en somut örneğini de eğitim hayatınızda değişen altyapıda ve paradigmada göreceksiniz. Her şeyden önce biz tarihi son bir asra hapsedilemeyecek kadar büyük bir milletiz. Sadece ordusunun kuruluş tarihi 2 bin 200 yılı aşan dünyanın en köklü devleti geleneğine sahip bir milletin mensupları olduğunuzu unutmayın. Size binlerce yıllık tarihinizi unutturmaya hatta size kendi ecdadınıza sövdürmeye çalışan köksüzlere lütfen kulak asmayın."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...