Son dakika... Deprem felaketinde can kaybı 48 bin 448 oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika... Deprem felaketinde can kaybı 48 bin 448 oldu

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybının 48 bin 448'e yükseldiğini açıkladı. Soylu, vefat edenlerin 6 bin 660'ının yabancı uyruklu olduğunu da belirtti. Soylu "AFAD vatandaştan vinç için kira aldı" iddialarına sert tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, Kahramanmaraş merkezli, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adana, Adıyaman, Elazığ, Malatya, Kilis, Diyarbakır'da büyük yıkıma neden olan deprem felaketinde can kaybının 48 bin 448'e yükseldiğini söyledi. 

Dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen Bakan Soylu, "Devletimiz büyük bir gayretle sahada mücadele veriyor." ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesiyle ilgili  "AFAD vatandaştan vinç için kira aldı" iddiaları hakkında konuşan Soylu, "Vatandaşımıza evini yık diye talimatımız ya da talebimiz yok. Böyle bir süreç olduysa, burada istismar vardır. Elbette görevimiz üzerine gitmektir ama bunu devlete bocalamak ayrı bir kötülüğün maharetidir" diye tepki gösterdi. 

Soylu konuşmasının devamında, "Planlanan konteyner sayımız 115.585. Yani 115.585 aile konteynerlerde barındırılabilecek. Şu ana kadar kurulumu biten konteyner alan sayısı 239'da 23. Kurulumu biten konteyner sayısı ise 21 bin. Konteynerde barınmaya başlayan kişi sayısı ise 85 bin" dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...