Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'fahiş fiyat' uyarısı: Fırsatçılara nefes aldırmayacağız

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Son dakika haberi: Son dönemde otomobil sektöründe başlayan ve diğer sektörlere de yansıyan indirimlere dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dengesiz fiyat artışlarını yakın takibimize aldık" dedi, "Nefes aldırmayacağız" diyerek ağır yaptırım mesajı verdi.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26'ncı Geleneksel Tüketici Ödülleri Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Alınan tedbirlerle birlikte fahiş fiyat artışlarının başta otomotiv sektörü olmak üzere ortadan kalktığını belirten Erdoğan, "Konut ve kira sektöründe piyasa dengesini bozan kişi ve kurumlara yaptırım uygulayacağız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"Siz kıymetli katılımcılara teşekkür ediyorum. Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi tebrik ediyorum. 6 Şubat nedeniyle ödül törenimizi ileri bir tarihe ertelemiştik. 7 ay sonra bugün gerçekleştiriyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

"3 YILDA 3 TRİLYON TUTARINDA KAYNAK"

Kabine toplantılarımızın ilk gündem maddesini deprem bölgesindeki ihya konuları oluşturuyor. Önceliği bölgenin ayağa kaldırılmasına veriyoruz. 2024 yılında deprem bölgesi için 1 trilyon lira kaynak tahsis edeceğiz. Önümüzdeki 3 yıl boyunca depremzede şehirlerimizin ihyası için toplam 3 trilyon lira tutarında bir kaynak kullanacağız.

Deprem konutlarımızın inşası hızla sürüyor. Bugüne kadar olduğu gibi depremzedelerimizi sırf siyasi tercihlerinden dolayı onlara hakaret edenlerin insafına bırakmayacağız.

"ÇARKLARIN KESİNTİSİZ DÖNMESİNİ SAĞLADIK"

Koronavirüs salgını nedeniyle küresel ekonomi bir girdaba sürüklendi. Küresel ticaret durma noktasına geldi. Türkiye salgın krizini en başarılı şekilde yöneten ülkelerden biri olmuştur. Fevri adımlardan uzak durduk. Çarkların kesintisiz dönmesini sağladık. Aynı tavrı Ukrayna-Rusya savaşının tetiklediği ekonomik krizde de uyguladık.

Tüm dünyada son 60-70 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyon rakamları bizi de etkiledi. Biz bu süreci son dönemde biraz daha ağır yaşadık. Bizim yükümüz daha da arttı.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'fahiş fiyat' uyarısı: Fırsatçılara nefes aldırmayacağız

FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARI

Alınan tedbirlerle otomotiv piyasasındaki fahiş fiyat artışları ortadan kalkmaya başladı. Konut ve kira sektöründe piyasa dengesini bozan kişi ve kurumlara yaptırım uygulayacağız.

Adil, dürüst, özenli ve makul şekilde hareket etmeyerek fırsatçılık peşinde koşanlara kesinlikle nefes aldırmayacağız. Dengesiz fiyat artışlarını yakın takibimize aldık. Ağır yaptırım olacak, nefes aldırmayacağız. Tüketicilerimizin haklarını bilmesi ve haklarını kullanması önem arz ediyor.

Daha 1 ay öncesine kadar güya araç kıtlığından fiyatlar sürekli artarken bugün artık indirimleri hatta kampanyaları konuşuyoruz. Benzer bir tablonun konut ve kira fiyatlarında da yaşanacağına inanıyoruz.

"KOBİ'LERİMİZİ KORUYACAĞIZ"

Tüketicinin korunmasıyla ilgili tüm taraflara önemli görevler düşüyor. Esnafımızın rekabet ortamını koruması, kaliteli mal ve hizmet sunması gerekiyor. Müşterisinin hakkını gözeten tüm işletmelerimize ülkem ve milletim adına buradan teşekkür ediyorum.

2022 yılında 600 bin tüketicimizin yaşadığı sorunlar tüketici hakem heyetleri aracılığıyla çözüme kavuşturuldu. Sayı itibarıyla ticaret hayatımızın çoğunluğunu temsil eden esnaf, tüccar, KOBİ'lerimizi agresif ticaret hamleleri karşısında koruyacağız."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...