Son dakika: TSK'ya iftira atan Sezgin Tanrıkulu hakkında yeni gelişme! İddianame Adalet Bakanlığı'na gönderildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Son dakika: TSK'ya iftira atan Sezgin Tanrıkulu hakkında yeni gelişme! İddianame Adalet Bakanlığı'na gönderildi

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik çirkin ifadelerine ilişkin harekete geçildi. CHP'li Tanrıkulu hakkında "Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçunu içeren soruşturma izni Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik tepki çeken açıklamalarda bulunan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu için harekete geçildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP'li Tanrıkulu hakkında "Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama"suçunu içeren soruşturma izni talebini Adalet Bakanlığına gönderdi.

Başsavcılık, konuya ilişkin açıklamada şu ifadeler yer verildi:

Parlamenterler Bürosunca soruşturma başlatılan 28. Dönem Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, 'devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama suçu' yönünden tanzim olunan soruşturma izin talebi Adalet Bakanlığı'na gönderilmiştir.

CHP'Lİ SEZGİN TANRIKULU'NDAN TSK'YA İFTİRA

Daha önce terörist cenazesine katılan, Türkiye'nin ürettiği İHA ve SİHA'lara karşı çıkan Tanrıkulu, son olarak kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) karalamaya çalıştı.

CHP'li Tanrıkulu katıldığı bir canlı yayında, "15 köylüyü helikopterden atan Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi? Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı orada. Bu kadar köyü kim yaktı?" ifadelerini kullanmıştı.

MSB'DEN SERT CEVAP

Tanrıkulu'nun çirkin iftirasının ardından Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) açıklama geldi. Bakanlık, "Mehmetçiğin tüm faaliyetleri uluslararası hukuka uygun, tüm dünyanın gözü önünde ve şeffaf bir şekilde icra edilmektedir. Buna rağmen terör örgütlerinin insanlık dışı saldırılarına tepki koyamayanlar terör örgütünün farklı konulardaki alçakça yalanlarını sahiplenerek kahraman ordumuza iftira atmaya çalışmaktadırlar. Bu iftiraları atanlar, bunlara alet olanlar en hafif tabiriyle gaflet ve dalalet içindedirler denildi.

Sezgin Tanrıkulu'na tepkiler peş peşe geldi. CHP Sözücü Faik Öztrak, “Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri’ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir.” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...