İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan Paludan hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan Paludan hakkında yakalama kararı çıkarıldı

GÜNDEM Haberleri

Sondakika! Türkiye'nin İsveç Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan hakkında yeni gelişme! Kur'an-ı Kerim yakan Paludan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği, Türkiye'nin İsveç Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan Rasmus Paludan hakkında yakalama kararı çıkardı.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan Paludan hakkında yakalama kararı çıkarıldı

"DİNİ DEĞERLERİALENEN AŞAĞILAMA"

İsveç'in başkenti Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde 21 Ocak'ta Kur'an-ı Kerim yakan Paludan hakkında "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma devam ediyor.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan Paludan hakkında yakalama kararı çıkarıldı

İFADESİ ALINACAK

Başsavcılık, soruşturma kapsamında, Paludan hakkında Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinden "ifade alınmasına yönelik yakalama" talep etti.

Talebi değerlendiren hakimlik, Rasmus Paludan hakkında yakalama emri çıkardı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

NE OLMUŞTU?

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının baş aktörü Rasmus Paludan, Türkiye'nin ve dünyanın tepkisini çeken provokasyonu sonrasında "korktuğunu" söylemişti. Danimarkalı aşırı sağcı Paludan dakikada 20 ölüm tehdidi aldığını açıklamış; amacının Türkiye'ye gol atmak olduğunu, ancak "İşlerin isteği gibi gitmediğini" söylemişti.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan Paludan hakkında yakalama kararı çıkarıldı

"TÜRKİYE'Yİ TANIMIYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan çirkin provokasyonla ilgili;

'Eğer bu teröristleri bize iade etmezseniz 120 kişilik bir liste verdik kusura bakmayın ve tabii bunlar o gün bugün bizimle kendilerine göre yok anayasa değişikliği yaptık, yok şunu yaptık, yok bunu yaptık kendilerine göre dalga geçiyorlar. Bunlar Türkiye'yi tanıyamadılar. Zannediyorlar ki yani 20 yıl, 30 yıl, 40 yıl önceki Türkiye bugünkü Türkiye değil..." açıklaması yapmıştı.

RASMUS PALUDAN KİMDİR?

İslam karşıtı hareketlerle tanınan Rasmus Paludan 2 Ocak 1982 tarihinde dünyaya geldi. Danimarkalı-İsveçli politikacı ve avukat olan Paludan 2017'de kurduğu Danimarka'daki aşırı sağcı siyasi parti Stram Kurs'un lideridir. 

Paludan, Lars Kragh Andersen gibi kendine özgü "sistem eleştirmenleri" ve tıbbi esrar savunucularının dahil olduğu bir dizi davada ve aynı zamanda göçmen ilticasını içeren birkaç davada savunma avukatı olarak yer aldı.

2016 yılında Uluslararası Özgür Basın Derneği toplantılarına katılmaya başlayan Paludan, o yıl İslam karşıtı For Frihed (Eski adıyla Pegida Danimarka) grubunun tüm gösterilerine katıldı. Ayrıca gösterilerinden birinde konuşma yaptı.

Hareketlerine daha sonraki yıllarda da devam eden Paludan 2017'de İslam ve Batı dışı göç konusunda güçlü aşırılık yanlısı görüşler sunan Stram Kurs partisini kurdu ve Batılı olmayan göçmenlere ve İslam'ın Danimarka'daki varlığına aşırı derecede karşı çıktı.  

Paludan, genellikle çok sayıda Müslüman göçmenin yaşadığı bölgelerde yaptığı sayısız olaylar ve siyasi gösterilerle tanınır. 

Bu gösteriler sırasında, göçmen karşıtı ve ırkçı açıklamalarda bulundu ve Müslümanlarla alay etti. Bununla birlikte ırkçı politikacı protestolarında Kur’an-ı Kerim yaktı ve birçok Müslüman'ın saldırgan bulduğu eylemlere de imza attı. Ayrıca gerçekleştirdiği eylemleri, partisinin YouTube hesabında paylaştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...