Sondakika... Türkiye, Doğu Akdeniz'de 2 ayrı Navtex ilanında bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Sondakika... Türkiye, Doğu Akdeniz'de 2 ayrı Navtex ilanında bulundu

GÜNDEM Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

SONDAKİKA... Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 1 gün içerisinde Akdeniz için 2 ayrı NAVTEX ilanında bulundu. ABD, İsrail-Hamas arasındaki savaşın ardından bölgeye 2 adet uçak gemisi göndermişti.

İsrail ile Hamas arasında süren savaşın ardından Türkiye'den de kritik bir adım geldi. Türk Deniz Kuvvetleri, 16-20 Ekim tarihleri arasında Doğu Akdeniz'de yapacağıtatbikat için Navtex yayınladı yani Doğu Akdeniz’de fiili atış eğitimlerinin yapılacağı faaliyet için denizcilik bildiriminde bulundu.

13 Ekim’de Antalya İstasyonu’ndan yayımlanan NAVTEX mesajında, “Atış eğitimi, 16-20 Ekim saat 0600Z-1500Z arasında aşağıdaki sahada yapılacaktır” ifadeleri yer aldı.

Doğu Akdeniz'de iki farklı noktada, askeri eğitim gerçekleştirilecek. Eğitimler kapsamında 'atış faaliyeti' de gerçekleştirilecek. Atış eğitimi gerçekleştirilecek nokta, KKTC yakınlarında bulunuyor.

BÖLGEDE ABD'YE AİT GEMİLER VAR

Öte yandan ABD, İsrail'e destek amacıyla bölgeye 2 adet uçak gemisi göndermişti. 

Uzmanlar bu durumun, ABD ve Avrupa’nın Akdeniz’e "yığınak" yapması üzerine Türkiye’nin bu kararı almasının bir cevap  olduğunu vurguluyor.

NAVTEX NEDİR?

Navtex, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet, denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda16 Ekim 2023 07:15

yerinde bir mesaj ,burası yol geçen hanı değil

Sonraki Haber Yükleniyor...