Sonuç çıkmadı! Yargıtay Başkanlığı seçimi yarın da devam edecek

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Sonuç çıkmadı! Yargıtay Başkanlığı seçimi yarın da devam edecek

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Görev süresi 24 Mart itibarıyla dolan Mehmet Akarca'nın ardından Yargıtay Başkanlığı seçiminin beşinci turunda da sonuç çıkmadı. Seçim yarın da devam edecek.

Yargıtay Başkanlığı görevi 24 Mart itibarıyla dolan Mehmet Akarca'nın ardından, Yüksek Mahkemenin 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanı belirlemek için sandık kuruldu. Yapılan seçimlerde adayların hiçbiri dört turda da başkanlık seçimi için salt çoğunluğu sağlayamadı. Bugün gerçekleştirilen beşinci tur da tamamlandı.

SONUÇ ÇIKMADI

Seçimin ilk dört turunda hiçbir adayın 348 olan Yargıtay üye sayısının salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamaması üzerine bugün beşinci tur oylama yapıldı.

Oylama sonucu Yargıtay Başkanı Akarca 105, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 127, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 96 oy aldı.

SEÇİM ALTINCI TURA KALDI

Bu sonuçla seçim yarın yapılacak altıncı tur oylamasına kaldı. Altıncı tur oylamasına yeniden adaylık başvurusunda bulunanlar da katılabilecek. Seçimlerde üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...