Adalet Bakanı Tunç'tan süresiz nafaka açıklaması: Yeni düzenleme geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Adalet Bakanı Tunç'tan süresiz nafaka açıklaması: Yeni düzenleme geliyor

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Süresiz nafaka kalkacak mı?" sorusunu "Hem erkeklerin hem kadınların mağduriyet yaşamaması gerek" diyerek cevapladı. Tunç'un aile hukukuyla ilgili yeni düzenleme açıklaması da dikkat çekti.

Katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayan Yılmaz Tunç, "Süresiz nafaka kalkacak mı?" sorusunu cevapladı. Tunç'un "Medeni kanunumuzda 1988 yılına kadar bir yıl süreydi nafaka sonrasında süresiz hale getirildi. Bu konuda tartışmalar çok..." açıklaması dikkat çekti.

İşte Adalet Bakanı Tunç'un "süresiz nafaka"yla ilgili açıklaması

"NAFAKADA DENGEYİ GÖZETMEK GEREK"

"Nafaka alacaklısıyla nafaka borçlusundaki dengeyi de gözetmek gerekiyor. Aslında bu konu aile hukuku ile ilgili bir konu.

"NAFAKAYLA İLGİLİ GENİŞ BİR ÇALIŞMAMIZ VAR"

Geniş bir çalışmamız var. Bilim komisyonumuz şu anda çalışıyor. Özellikle boşanma davalarının nafaka ve tazminat davalarından ayrı tutularak uzun süren boşanma davalarının önüne geçilmesi gerekiyor. Çünkü tarafları mağdur eden bir durum söz konusu. Nafaka ve tazminatla ilgili kararlar geciktiği için bu konuda kara verilemediği için mal ayrılığı nedeniyle ilgili tartışmalar uzun sürüyor. Bunlar bitmeden de boşanmaya karar verilemediği için her ikisi birden birlikte devam ettiğinde çok uzun süren bir dava söz konusu oluyor.

"KADINI ERKEĞİ MAĞDUR EDEN BİR DURUM"

Davalı ve davacı kadını ve erkeği mağdur eden bir durum. Hem erkeklerin hem kadınların mağduriyet yaşamaması gerek.

İleri yaşta evlenmeleri de mümkün olmuyor. Yeni bir aile kurmaları mümkün olmuyor. Aile hukukunu toptan ele alacak bir düzenlememiz söz konusu olacak."

Turkiyegazetesi.com.tr

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Etem16 Ağustos 2023 20:55

7 yıl evli kaldım 17 yıldır nafaka ödüyorum.bu konuya acil çözüm bulunmalıdır.

Ali Baloglu 16 Ağustos 2023 14:35

2000 yılından beri nafaka,ödüyorum,ayrica2015ten,bu yana tazminat davası devam ediyor

Selim k16 Ağustos 2023 14:09

Acilen nafaka cozum

Sonraki Haber Yükleniyor...