Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Terörsüz Türkiye için hukuki süreç başlıyor: Örgüt üyeleri dört kategoriye ayrılacak

Terörsüz Türkiye için hukuki süreç başlıyor: Örgüt üyeleri dört kategoriye ayrılacak

Terör örgütünün savaş ortamında silah bırakmak istemeyeceğini değerlendiren Ankara, yasal düzenleme için acele edecek.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

YÜCEL KAYAOĞLU- Terörsüz Türkiye konusunda Meclis’in hazırladığı rapor doğrultusunda çıkarılacak yasal düzenlemeler için önümüzdeki haftadan itibaren yoğun bir trafik yaşanacak.

Sürecin hukuki altyapısını oluşturacak çerçeve bir metin üzerinde çalışmalar başlatılacak. Bunun için TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un koordinatör grup başkan vekilleri ile bir araya gelerek yasal süreçle ilgili takvimi başlatabileceği belirtiliyor. AK Parti yönetiminin de diğer partilerle de görüşerek ortak bir metin üzerinde uzlaşma araması bekleniyor.

Meclis’in Terörsüz Türkiye raporunda yasal düzenlemeler için PKK’nın silah bıraktığının teyit ve tespitinin gerektiğine dikkat çekilmişti. Ancak İran, İsrail ve ABD üçgeninde Orta Doğu’da yaşanan son gelişmeler örgütün silah bırakma sürecini yavaşlatabileceği belirtiliyor.

MİT bir rapor hazırlıyor. Burada, PKK’nın Kuzey  Irak’ta boşaltılan mağaralar ve teslim edilen  silahların sayısı gibi teknik detaylar yer alacak.
Başlık ResmiMİT bir rapor hazırlıyor. Burada, PKK’nın Kuzey Irak’ta boşaltılan mağaralar ve teslim edilen silahların sayısı gibi teknik detaylar yer alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem güvenlik birimleri ile hem de kurmayları ile yapacağı değerlendirmelerden sonra yasal süreçler konusunda bir karara varılması bekleniyor.

Erdoğan’ın MİT’ten gelecek teknik rapor doğrultusunda nisan ayı itibarıyla çerçeve yasanın çıkarılmasına yönelik talimat vereceği ifade ediliyor.

MİT’in raporunda PKK’nın Kuzey Irak’ta boşaltılan mağaralar, teslim edilen silahların sayısı gibi teknik detaylara yer verileceği belirtiliyor.

ÖNERİLEN HABERLER
Bahçeli’den bayram mesajı: Türk milletinin bayramı Terörsüz Türkiye hedefidir
POLİTİKA

Bahçeli’den bayram mesajı: Türk milletinin bayramı Terörsüz Türkiye hedefidir

FIRSAT PENCERESİ

AK Parti kaynakları, “Orta Doğu’daki savaş ortamının Türkiye’deki süreci etkilememesi için hızlı davranılmasında yarar var. Böyle bir ortamda hiçbir örgüt silahını tamamen bırakmak istemeyebilir. Bu sebeple hukuki süreçler biraz gecikmeye sebep olabilir ama nisan ayında somut gelişmeler görebiliriz. Bir taslak ortaya konulur.

Terörsüz Türkiye için hukuki süreç başlıyor: Örgüt üyeleri dört kategoriye ayrılacak
Başlık ResmiTerörsüz Türkiye için hukuki süreç başlıyor: Örgüt üyeleri dört kategoriye ayrılacak

Neler yapılacağı, hangi adımların atılacağı kamuoyu ile paylaşılır. Örgüt üyelerine ‘Size bir fırsat sunuyoruz’ denilir. Türkiye’ye geleceklere bazı ceza indirimleri yapılır. Çıkarılacak düzenlemede örgüt üyeleri kategorilere ayrılacak. Suça karışanlar, suça karışmayanlar, arananlar ve cezaevinde olanlarla ilgili farklı düzenlemeler olabilir” değerlendirmesini yaptı.

ÖNERİLEN HABERLER
Adalet Bakanı Akın Gürlek
GÜNDEM

Adalet Bakanı Akın Gürlek'ten 'Terörsüz Türkiye' açıklaması: Genel af da özel düzenleme de yok

AK Parti kurmayları, hâlihazırda cezaevinde 4 bin civarında PKK’lının olduğunu, bunların 500’ten fazlasının ağırlaştırılmış hapis cezasının bulunduğunu kaydetti.

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın da ağırlaştırılmış hapis cezası olan kategoride yer aldığını hatırlatan AK Parti kaynakları, yapılacak infaz düzenlemeleri ile cezaevinde olan örgüt üyeleriyle ilgili bazı indirimlerin gündeme geleceğini kaydetti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.