THY'nin pilot ve kabin memurlarını ilgilendiriyor: Artık uçuş sonrası da test verilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
THY'nin pilot ve kabin memurlarını ilgilendiriyor: Artık uçuş sonrası da test verilecek

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Türk Hava Yolları (THY), pilot ve kabin memurlarına yönelik yeni aldığı karara göre uçuş öncesi yapılan alkol ve psikoaktif madde testi sefer dönüşlerinde de uygulayacak. Yapılacak testlerin uçuş sonrası görev süresi içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Türk Hava Yolları, pilot ve kabin memuru çalışanlarına yönelik yeni bir karar aldı. Bu karara göre, uçuş öncesi yapılan alkol ve psikoaktif madde testi uçuş sonrasında da yapılacak.   THY'nin pilotlara ve kabin memurlarına yolladığı duyuruda, Kontrole Tabi Havacılık Personelinin Alkol ve Psikoaktif Madde Kontrollerine İlişkin Talimat (SHT-APAM) gereği uçuş sonrası yapılacak testlerin İstanbul Havalimanı Ekip Terminali'nde bulunan sağlık biriminde gerçekleştirileceği belirtildi.

Uçuştan dönen ve görevli ekiplerce seçilen bazı pilot ve kabin memurlarına test uygulanacağı aktarılan duyuruda, konu hakkında gerekli bilgilendirme ve yönlendirmenin, iniş sonrasında uçağa gelecek sağlık çalışanları tarafından ekiplere tebliğ edileceği kaydedildi. Yapılacak testlerin uçuş sonrası görev süresi içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

SONUÇ HAVALİMANINDAN AYRILMADAN BELLİ OLACAK

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre uçak indikten sonra tesadüfi uygulamalarla, yolcular indikten sonra THY Sağlık merkezinden ekipler uçağa girecek, pilotlar ve kabin memurlarından kan örnekleri alacak. Bu kan örnekleri hızla ekip terminaline götürülecek. Sonuç ise kabin ekibi havalimanından ayrılmadan önce belirlenecek. Tahlilin uzaması halinde ise pilotların ve kabin ekiplerinin mesai kapatmaları da testlerinin tamamlanmasından sonra yapılacak. 

PSİKOAKTİF MADDE KULLANIM BOZUKLUĞU NEDİR?

Psikoaktif madde kullanım bozukluğu bireylerin beyinlerindeki motivasyon, hafıza ve karar verme mekanizmalarını etkileyerek uyuşturucu kullanmaya karşı kontrol edilemez bir dürtüsellik ile giden kronik bir hastalık olarak tanımlanıyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...