Türk gençliği Gazze'deki soykırıma duyarsız değil, İsrail’i boykotta Z kuşağı lider

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türk gençliği Gazze'deki soykırıma duyarsız değil, İsrail’i boykotta Z kuşağı lider

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gazze’ye soykırım uygulayan İsrail’e destek veren markalara başlatılan boykota katılanların yüzde 50’sini Z kuşağının oluşturduğu belirlendi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Fakültesi Pazarlama Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süphan Nasır ile Araştırma Görevlisi Merve Kır’ın yaptığı boykot araştırmasına göre, Z kuşağının yüzde 50’si, Y kuşağının ise yüzde 40’ı çağrı yapılan markaları aktif veya kısmen boykot etti. Boykotun oranının X ile “Baby Boomers” kuşağında ise yüzde 20 civarında olduğu belirlendi. Araştırmanın analiz kısmında yapılan değerlendirmede, Z kuşağının boykota katılımla kendilerini iyi hissettikleri, boykot kapsamındaki markaları satın alırlarsa kendilerini suçlu hissedecekleri tespitlerine yer verildi. Nasır “Tüketiciler somut bir gerekçe arıyorlar. Bir İspanyol giyim markasının iletişim kampanyasında tüketiciler somut bir gerekçe gördü. Marka geri adım atmak zorunda kaldı. Niye boykot edildiğini, insanların zihninde anlamlandırması gerekiyor” dedi. Prof. Dr. Nasır araştırmada X-Y-Z ile “Baby Boomers” kuşaklarının boykota katılımlarını ve kuşaklar arası karşılaştırmayı da ele aldıklarını söyledi.

Boykota “aktif” ve “kısmen” katılım gösterenler arasında ilk sırada yüzde 50 oranıyla Z kuşağının, arkasından ise Y kuşağının geldiğinin altını çizen Nasır “X ve Baby Boomers kuşaklarında bu oranın yüzde 20’lerde kaldığını görüyoruz. Z kuşağı, boykotta ipi önde göğüslüyor” diye konuştu.  

X, Y, Z NESİLLERİ

Sessiz Nesil                 1925-1945
Bebek Patlaması         1946-1964
X Kuşağı                      1965-1979
Y Kuşağı                      1980-1999
Z Kuşağı                      2000- 2012
Alfa Kuşağı                  2013 ve sonrası

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...