Türkiye’den Libya’ya yardım eli: Kızılay 150 ton yardım malzemesi gönderdi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Türkiye’den Libya’ya yardım eli: Kızılay 150 ton yardım malzemesi gönderdi

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Libya'nın doğusunu vuran selle birlikte adeta yok olan Derne şehrine yardım gönderilmeye devam ediliyor. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği felaket sonrası bölgeye yardım eli uzatıldı. Selzede aileleri ziyaret ederek ihtiyaçları belirleyen Türk Kızılay'ı, bölgeye toplam 150 ton aşkın yardım malzemesi ulaştırdı.

Sel felaketi yaşayan Libya’ya arama kurtarma ekipleriyle destek veren Türk Kızılay'ı, bölgeye ulaştırdığı mobil beslenme aracıyla da sıcak yemek hazırlayarak beslenme ihtiyacına çözüm oluyor. Selzedeler için uçak ve gemilerle milletin yardımlarını Libya’ya ulaştıran Türk Kızılay'ı, şimdiye kadar 150 tonu aşkın insani yardım malzemesini bölgeye gönderdi.

Türkiye’den Libya’ya yardım eli: Kızılay 150 ton yardım malzemesi gönderdi

TÜRK KIZILAY’INDAN LİBYA’YA YARDIM

Yaşadığı sel felaketi sonrası en büyük desteği Türkiye’den gören Libya’da bir yandan kayıpları arama çalışmaları devam ederken bir yandan da Türk Kızılay ekipleri tarafından selin açtığı tahribattan etkilenen selzedelere gıda gibi acil yardım malzemeleri ulaştırılıyor. Gıda kolileri, hijyen setleri, giyim malzemeleri, maskeler, el fenerleri, iletişim cihazları, barınma, mum, pil, powerbank, el feneri, ceset torbasını gibi malzemeleri bölgeye ulaştıran Türk Kızılay'ı, selin olduğu ilk andan bu yana bölgede çalışmalarını sürdüren ekiplerin de beslenme ihtiyacını gideriyor. Türk Kızılay'ı, mobil beslenme araçlarıyla selzedelere sıcak yemek hizmeti verirken tam donanımlı mobil iletişim aracındaki uydu haberleşme sistemiyle de ekiplere kesintisiz iletişim sağlıyor.

Türkiye’den Libya’ya yardım eli: Kızılay 150 ton yardım malzemesi gönderdi

GÖNDERİLEN YARDIM MALZEMESİ 150 TONU AŞTI

Selzedeler için uçak ve gemilerle milletin yardımlarını Libya’ya ulaştıran Türk Kızılay'ı, şimdiye kadar 150 tonu aşkın insani yardım malzemesini bölgeye gönderdi. “Zor Gününde Libya İçin El Ele” sloganıyla Libya için yardım kampanyası da başlatan Türk Kızılay'ı, ayrıca sevk edilecek 5. gemide yer almak üzere içinde battaniyeler, gıda kolileri, hijyen setleri, konserve yiyecekler, uyku tulumları, jeneratörler, çeşitli giysiler ve bebek mamalarının bulunduğu 78 tonluk yardım malzemesi hazırladı. Libya Kızılayı ile koordineli olarak selzedelere yardım eden Türk Kızılay'ı, ekiplerin belirlemelerine doğrultusunda yardım çalışmalarına devam edecek.

Türkiye’den Libya’ya yardım eli: Kızılay 150 ton yardım malzemesi gönderdi

LİBYA’DA SEL FELAKETİ

Orta Akdeniz'de etkili olan ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu etkileyen "Daniel" Fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu.

Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle 11 Eylül'de ülke genelinde 3 günlük yas ilan etmiş, Libya Başkanlık Konseyi de kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara, "sel felaketinden zarar gören bölgeler için yardım" çağrısında bulunmuştu.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Libya'da yaşanan sel felaketine ilişkin 16 Eylül'de yayımladığı raporda 11 bin 300 olarak açıkladığı hayatını kaybedenlerin sayısını bugün 3 bin 958 olarak güncellemişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...