Uyarıların ardından Doğu Anadolu buz kesti: Termometreler eksi 16'yı gördü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı-Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Uyarıların ardından Doğu Anadolu buz kesti: Termometreler eksi 16'yı gördü

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı-Anadolu Ajansı

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından yurdun birçok noktasında sıcaklıklar düşüşe geçti ancak Doğu Anadolu soğuğun yanı sıra adeta buz kesti. Yer yer termometrelerin eksi 16'yı gösterdiği bölgede kar yağışı da etkili oldu. Erzurum, Ardahan, Erzincan ve Baybur'ta da etkisini sürdüren soğuk nedeniyle sular dahi buz tuttu ve karlı dağlar kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Bu yıl kış erken geldi ve yurdun birçok noktasında kar yağışı etkili oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar ve sağank uyarısı yaptı ve bu uyarının üzerinden çok geçmeden yurt genelinde karlı ev yağışlı hava hakim oldu. Özellikle yurdun yüksek bölgelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. 

Soğuk denince akla gelen Doğu Anadolu bölgesi ise resmen buz kesti. Erzincan, Erzurum, Kars, Bayburt ve Ardahan'da termometreler eksi 16'yı gördü. Birçok noktada suların dahi buz tuttuğu hava etkisini sürdürüyor.

ARDAHAN

Ardahan’da etkili olan kar yağışı sonrası dondurucu soğuklar başladı. Kentin birçok ilçesinde soğuk hava, hayatı olumsuz etkiledi. Termometrelerin eksi 6 dereceyi gösterdiği kent merkezinde; otomobil camları buz tuttu, ağaçlarda kırağı oluştu, nehirlerin de bazı bölümleri dondu. Erkan Ekmekçi, kar yağışının ardından soğukların başladığını söyleyerek, "Bugün itibari ile kar esareti başladı. Soğuk ile mücadele yaklaşık altı ay boyunca devam edecek" dedi.

ERZURUM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü yapılan son değerlendirmelere göre; Erzurum ve çevresinde hava parçalı bulutlu, kuzey kesimlerinin zamanla çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyredecek.

Uyarıların ardından Doğu Anadolu buz kesti: Termometreler eksi 16'yı gördü

Sabah saatlerinde vatandaşlar Erzurum’da -8 dereceyi gördü. Dün gece yapılan sıcaklık ölçümlerinde ise termometreler Erzurum Ovası’nda -15, şehir merkezinde -11, Tekman ilçesinde -16,7 gösterdi. Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerinde kar kalınlığı 47 cm olarak ölçüldü.

Uyarıların ardından Doğu Anadolu buz kesti: Termometreler eksi 16'yı gördü

BAYBURT

Hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altına düştüğü Bayburt'ta dondurucu soğuklar etkili oluyor. Bayburt’ta etkili olan kar yağışı sonrası soğuk hava etkisini sürdürüyor. Geceleri hava sıcaklığı sıfırın altında 6 dereceye düştüğü kentte, araç camları ve su birikintileri buz tutarken soğuk hava günlük hayat akışını olumsuz yönde etkiliyor.

ERZİNCAN 

Yüksek kesimlerde kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava nedeniyle Erzincan kent merkezinde sabah saatlerinde araçların camları buz tuttu. Erzincan’da soğuk hava etkisini artırdı. Gece sıfırın altına düşen hava sıcaklığı nedeniyle araçların camları buz tuttu. Sabah işe gitmek ve çocuklarını okula götürmek için yola çıkmaya hazırlanan vatandaşlar önce buz tutan araçlarının camını kazırken bazı araçlar soğuk havanın etkisiyle çalışmadı.

KARS

Kars’ta Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı bazı köy yollarını da ulaşıma kapadı. Ulaşıma kapalı bulunan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için Özel İdare ekipleri seferber oldu.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar, ilçeye bağlı bazı köy yollarını ulaşıma kapadı. Ulaşıma kapalı bulunan köy yollarında Sarıkamış İlçe Özel İdare Karla Mücadele ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin yol açma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı-Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...