Washington Post ve Financial Times’ın çarpıcı Türkiye seçimleri yorumu: Dünya yakından izleyecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Washington Post ve Financial Times’ın çarpıcı Türkiye seçimleri yorumu: Dünya yakından izleyecek

GÜNDEM Haberleri

ABD merkezli yayın yapan Washington Post ve İngiltere merkezli Financial Times gazeteleri Türkiye’de bu hafta yapılacak genel seçimlerle ilgili dikkat çekici haberler yayınladı. Dünyaca ünlü iki gazete Türkiye’deki seçimlerin bölgesel ve küresel anlamda neler getirip neler götüreceğini analiz etti. Yapılan analiz-haberler dünya çapındaki okuyucular tarafından ilgiyle takip edildi.

Türkiye belki de tarihinin en kritik seçimine gidiyor.

Seçim atmosferi tüm ülkeyi etkisi altına almış durumda.

Yerli medyanın çok yakından takip ettiği seçim sürecine yabancı basın kuruluşları da yoğun ilgi gösteriyor.

Özellikle Batı merkezli yayın yapan medya kuruluşları Türkiye’de yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerine odaklanmış durumda.

Washington Post ve Financial Times’ın çarpıcı Türkiye seçimleri yorumu: Dünya yakından izleyecek

SEÇİMLER DÜNYA İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?

ABD merkezli ve dünyanın dört bir yanından takipçisi bulunan Washington Post gazetesi Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçmesi öngörülen seçim yarışının muhtemel sonuçlarını inceledi.

Türkiye'de yaklaşan seçimler dünya için neden bu kadar önemli?” başlığıyla yayınlanan haberde “On milyonlarca Türk seçmeni, önemli bir seçimde cumhurbaşkanı ve parlamento için oy kullanmak üzere sandık başına gidecek” dendi.

Erdoğan’ın yönetimi altında, "Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası bir güç olarak rolünün önemli ölçüde arttığının" belirtildiği haberde, "seçim sonuçlarının Ortadoğu ve dünya ülkeleri tarafından yakından izleneceği" ifade edildi.

SEÇİMİ EN YAKINDAN TAKİP EDECEK ÜLKE KİM?

Türkiye’nin Finlandiya’nın NATO üyeliğine yeşil ışık yaktığı okuyuculara aktarılırken, “Belki de hiçbir Avrupa ülkesi, Türkiye'nin seçimlerini, Erdoğan'ın NATO üyeliğine karşı çıktığı İsveç kadar yakından izlemiyor” dedi.

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı için seçim ne anlama geliyor?” ara başlığında ise Ankara’nın Kiev ve Moskova arasında oynadığı kolaylaştırıcılık ve arabuluculuk rolleri ön plana çıkarılarak, Erdoğan’ın “dengeleme” rolü üzerinde duruldu.

Washington Post ve Financial Times’ın çarpıcı Türkiye seçimleri yorumu: Dünya yakından izleyecek

"ERDOĞAN TÜRKİYE'NİN EN POPÜLER SİYASETÇİSİ"

İngiltere merkezli yayın yapan dünyaca ünlü Financial Times gazetesi de Türkiye’deki seçim atmosferini yakından takip ediyor.

Bu hafta yapılacak seçimlerin Türkiye’nin geleceği hakkında belirleyici olacağının altının çizildiği haberde, Erdoğan için “umutlarının cumhurbaşkanınınkine bağlı olduğunu düşünen muhafazakarlar arasında güçlü bir destek tabanıyla hala tartışmasız Türkiye'nin en popüler siyasetçisi” yorumları yapıldı.

Erdoğan liderliğindeki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2002’de iktidara geldiğinden beri sayısız seçim zaferine ulaştığının altını çizen Financial Times, “Bu, ona karşı bahse girmenin düşüncesizce olacağı anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...