Yazar Eylem Tok cinayet gibi kazanın faili oğlunu Mısır’a kaçırmıştı! Bakan Tunç açıkladı: İadesini talep ettik

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yazar Eylem Tok cinayet gibi kazanın faili oğlunu Mısır’a kaçırmıştı! Bakan Tunç açıkladı: İadesini talep ettik

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Doktor Bülent Cihantimur ile yazar Eylem Tok’un 16 yaşındaki oğulları Timur Cihantimur, lüks aracıyla 5 kişiye çarpmış, korkunç kazada bir kişi hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından Eylem Tok oğlunu Mısır’a kaçırırken Adalet Bakanı Tunç'tan olaya ilişkin ilk açıklama geldi.Bakan Tunç, Mısır makamlarıyla irtibata geçerek Timur Cihantimur'un iadesini talep ettiklerini söyledi.

Ünlü doktor Bülent Cihantimur ve yazar Eylem Tok’un oğulları Timur Cihantimur, lüks aracıyla 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci'ya çarparak ölümüne neden olmuştu.

Kazanın ardından Eylem Tok oğlunu Mısır’a kaçırmıştı.

ANNELİK SAVUNMASI

Daha sonra yaptığı açıklamada ise tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu annelik iç güdüsüyle oğlunu kaçırdığını söylemişti. 

BAKAN TUNÇ'TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Cinayet gibi kazada Timur Cihantimur hakkında yakalama kararı çıkarıldığını belirten Bakan Tunç, "Mısır makamlarıyla irtibata geçtik. Mısır'dan iadesini talep ettik." dedi.

Tunç sürece ilişkin şunları paylaştı:

"Cumhuriyet Başsavcılığımız zaten olay anından itibaren soruşturmayı başlatmıştı. Kişinin yakalanması için yakalama kararı çıkartıldı. Mısır adli makamlarından iadesini talep edecek olan süreci başlattık. Bir kırmızı bülten çıkarıyoruz. Bu konudaki süreç başladı.

Mısırla bizim suçluların iadesine ilişkin adli yardımlaşma anlaşmamız var. Bu konudaki süreci yakinen takip ediyoruz. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürütmekte olduğu bir soruşturma. Tabii, buna benzer artık ülkemizde suçla mücadele noktasında hem mevzuat hem de uygulama anlamında önemli çalışmamız var.

EYLEM TOK'A SORUŞTURMA

Özellikle suçun kaynağında önlenmesi önemli. Suç meydana geldikten sonra, zarar ortaya çıktıktan sonra yargılama süreçleri de elbette önemli ama asıl 18 yaşından küçük, ehliyeti olmayan birisinin trafiğe çıkmış olması ve kazaya sebebiyet vermesi. Tabii ki burada özellikle o çocuğu kaçıran annesi bakımından da şu an bir soruşturma söz konusu."

 

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...