Trafik kazasında ölen Oğuz Murat Acı’nın avukatı konuştu: Eylem Tok'un açıklamasını vicdansızca buluyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Eyüpsultan’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Acı’nın babası ilk kez konuştu. Kaza sonrası Acı’nın ölümüne sebep olan oğlunu Mısır’a kaçıran Yazar Eylem Tok’a çağrı yapan baba Özer Acı, “Buradan sesleniyorum. Bir an önce gel, teslim ol” dedi. Ailenin avukatı ise “İkisi hakkında da yakalama kararı çıkartıldı. Geleceklerini ümit ediyoruz. Açıklamayı da çok vicdansızca buluyoruz” şeklinde konuştu.

Eyüpsultan’da 1 Mart 2024 günü meydana gelen trafik kazasında arkadaşları ile ATV ile gittiği esnada arızalanması sonrası yol kenarında bekleyen Oğuz Murat Acı’ya lüks bir araç çarptı. Çarpma sonrası lüks araç sürücüsü Timur Cihantimur, olay yerine gelen annesi Yazar Eylem Tok ile birlikte Mısır’a kaçtı. Kaza sonrası oğlunu kaybeden baba Özer Acı yaşadıklarını anlattı.

Trafik kazasında ölen Oğuz Murat Acı’nın avukatı konuştu: Eylem Tok teslim olmazsa kırmızı bülten çıkaracağız - 1. Resim

BABA ÖZER ACI: OĞLUNUN 112’Yİ ARADIĞINI PAYLAŞSIN, GERÇEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKSIN

Olayı duyduktan sonra hastaneye koştuğunu ifade eden acılı baba Özer Acı, “Gece oğlumun dayısının eşi beni aradı, oğlun trafik kazası geçirdi diye. Oğuz’u Seyrantepe’deki hastaneye götürmüşler. Öteki 2 yaralıyı Okmeydanı’ndaki hastaneye gönderiyorlar. Ben tabi fırlayarak hastaneye gittim. Görgü tanığının söylemesine göre Oğuz biraz aşağıdaydı. Orada bir kadın sesi duymuş ama aşağıda olduğu için görememiş. Çocuklar 10 kişiymiş. 5’i bir arabada 5’i diğer arabada. Çocuğunu gelmiş almış oradan. Bizim çocuklarımızı orada bırakmış. Kendisi kamuoyuna bir duyuru yapmış, işte biz yardım ettik ambulansı aradık şeklinde. Ama görgü tanığı arkadaş bizim yanımızda bir kadın olmadığını söyledi. İlk önce Oğuz’u sonra diğer yaralıları ambulanslara sevk etmişler. Eğer yardım etmişse bu görgü tanığı, o kadını orada neden görmemiş. Bir feryadını, sızlamasını, bir ağlayışını. Sadece oğlunu aramış. 112’yi oğlum aradı gibi bir şey kullanıyor. Oğlunun 112’yi aradığını paylaşsın. Gerçekler gün yüzüne çıksın. Biz de bilelim, kendileri de bilsin” şeklinde konuştu.

Trafik kazasında ölen Oğuz Murat Acı’nın avukatı konuştu: Eylem Tok teslim olmazsa kırmızı bülten çıkaracağız - 2. Resim

EYLEM TOK’A ÇAĞRI: BİR AN ÖNCE GEL, TESLİM OL

Yazar Eylem Tok’a çağrıda bulunan acılı baba Özer Acı, “Yaralı evlatlarımızın 2 telefonu kayıp. Bir tanesinin cebindeymiş. Benim oğlumun telefonu kaza yerinden 15 metre ötede bulunmuş. Zaten oğlum da 7-8 metre aşağıdaymış. Olay yerine ben gitmedim, bilmiyorum. Bu kayıp olan 2 telefonun bir tanesi güvenliğe bırakılıyor. 3-5 dakika sonra gelip alınıyor. Çocuğun teyzesi telefonla arayıp siz kimsiniz diyor. Ben teyzesiyim deyince telefon kapanıyor ve o telefondan da başka bir haber alamıyoruz. Gerçek bir anne evladını kaçırarak korumaya çalışmaz. Benim evladım ölünce demesi lazım ki, keşke benim evladım da ölseydi. Ben asla ölmesini istemem. Ama içgüdülerle hareket etmek değil, korkuyla evladımı döverler, kim döver. Adalete güvenmiyor mu? Bizim kolluk kuvvetlerine güvenmiyor mu, güvensin. Ben nasıl güveniyorsam o da güvensin. Onlara güvenmiyorsa koruma tutsun, korutsun. Hani zengin ya. Onun yaptığı beyanların çoğu ben teslim olacağım diyor. Bugün yakalama kararı çıktı. Bu çıkmadan teslim olsaydı daha iyi değil miydi? O da bir yavrumuz, yavrumuzun adalete teslim olmasını istiyorum. Buradan sesleniyorum. Bir an önce gel, teslim ol. Şu an anne olarak hem kendine hem eski eşine hem de evladına zarar veriyor. Adaletten kaçılmaz. Muhakkak adalet tecelli edecektir” ifadelerine yer verdi.

TESLİM OLMAZSA KIRMIZI BÜLTEN İÇİN BAŞVURU YAPACAKLAR

Şu ana kadar aileye ya da kendisine ulaşan kimsenin olmadığını ve ilerleyen süreçte kırmızı bülten için başvuru yapacaklarını belirten Avukat Burak Erden, “Eylem Hanım yazılı bir açıklama yapmış. İkisi hakkında da yakalama kararı çıkartıldı. Geleceklerini ümit ediyoruz. Açıklamayı da çok vicdansızca buluyoruz. Açıklamada bir anne olduğundan bahsediyor. Anne refleksi ile götürdüğünden bahsediyor. Bizim müvekkilimizin 1,5 yaşında bir çocuğu var. Götürmesinin dışında bir de telefonların alındığına dair iddialar var. Bunları Eylem Hanım’ın alıp almadığı yargılama aşamasında belli olacak. Şu an iddianamede net değil. Şu an konu bu durumda. Hukuk süreci ile ilgili biz hem annesi hem de çocuk hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Annesinin delilleri karartmak suçunun olduğunu düşünüyoruz. Bunun yanında yardım ve yataklık. Çünkü çocuğunu alıyor 3-4 saat içerisinde yurt dışına kaçırıyor. Bu tabii ki ileriki günlerde belli olacak. Yakalama kararının olduğuna dair savcılık bir açıklama yaptı. İlerde kırmızı bülten göreceğiz. Aile eğer samimiyse zaten gelecek ve yargılanacak” açıklamasında bulundu.

Trafik kazasında ölen Oğuz Murat Acı’nın avukatı konuştu: Eylem Tok teslim olmazsa kırmızı bülten çıkaracağız - 3. Resim

Oğuz Murat Acı

Trafik kazasında ölen Oğuz Murat Acı’nın avukatı konuştu: Eylem Tok teslim olmazsa kırmızı bülten çıkaracağız - 4. Resim

Eylem Tok

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...