YÖK'ten yeni anayasa açıklaması: Kurumsal yapı 'gözden geçirilsin' talebi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
YÖK'ten yeni anayasa açıklaması: Kurumsal yapı 'gözden geçirilsin' talebi

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Son dakika haberi: YÖK Başkanı Erol Özvar siyasetin gündeminde olan yeni anayasa çalışmaları ile ilgili kurumun da ihtiyaçlarının gözden geçirilmesini talep etti. Özvar, “Sivil anayasa çalışmalarında Yükseköğretim Kurulumuzun kurumsal yapısı ve kapasitesinin gözden geçirilmesi ihtiyacı bulunuyor.” dedi.

YÖK Başkanı Erol Özvar, 2023- 2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Özvar, "Açıköğretim programlarıyla birlikte bir milyonun biraz üzerinde olan kontenjanlarımız bu yıl yüzde 99,8 gibi çok yüksek bir doluluk oranına ulaşmıştır." dedi.

YÖK Başkanı Özvar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

2022 yılında üniversiteye başvuran aday sayısı 3 milyon 243 bin civarindayken, 2023 yil itibariyla bu sayı yüzde 9'luk bir artışla 3 milyon 527 bine yükselmiştir. Açıköğretim programlarıyla birlikte bir milyonun biraz üzerinde olan kontenjanlarımız bu yıl yüzde 99,8 gibi çok yüksek bir doluluk oranına ulaşmıştır.

"YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARINDA KURUMSAL YAPI DA GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"

Açıklamasında siyasetin gündeminde olan yeni anayasa çalışmaları ile ilgili kurumun da ihtiyaçlarının gözden geçirilmesini talep eden  Özvar, “Sivil anayasa çalışmalarında Yükseköğretim Kurulumuzun kurumsal yapısı ve kapasitesinin gözden geçirilmesi ihtiyacı bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...