Kolesterolü anında düşürüyor! Bir avuç tüketince kolesterolü düşüren o yiyecek

Doğru besinleri tüketerek LDL yani kötü kolesterol seviyelerini dengelemek sanıldığından daha kolay. Uzmanlara göre bazı kuruyemiş çeşitleri, kolesterol seviyelerini sağlıklı aralıklara çekmenin yanı sıra kalp-damar sağlığını da büyük oranda koruyor.
Yüksek lif ve sağlıklı yağlar açısından zengin olan bu kuruyemişler, her gün küçük porsiyonlarla tüketildiğinde kalp sağlığına büyük fayda sağlıyor. İşte bilimsel verilerle de desteklenen, kolesterol düşmanı o besinler…
BADEMLE KOLESTEROLE VEDA EDİN
Badem, sahip olduğu zengin antioksidan profili ve E vitaminiyle kötü kolesterolü düşürürken iyi kolesterolü artırmaya yardımcı oluyor. Doymamış yağ asitleri ve bitkisel protein içeriği sayesinde kalp sağlığını destekleyen badem, düzenli tüketildiğinde damar esnekliğini de artırabiliyor.
CEVİZLE DAMARLARINIZI KORUYUN
Bir avuç ceviz sadece sağlıklı bir atıştırmalık değil, aynı zamanda kalp sağlığının da gizli koruyucularından. American Journal of Clinical Nutrition’da yayımlanan bir araştırmaya göre, düzenli ceviz tüketen bireylerde LDL kolesterol seviyelerinin düştüğü ve diyet kalitesinin genel anlamda arttığı gözlemlendi. Ceviz ayrıca felç ve tip 2 diyabet riskine karşı da koruma sağlayabiliyor.
FINDIKLA OKSİDATİF STRESE SAVAŞ AÇIN
Omega-3 yağ asitleri, fenolik bileşenler ve antioksidanlar açısından zengin olan fındık, kolesterolü düşürmede etkili olduğu kadar bağışıklığı da güçlendiriyor. Kan basıncını düzenleyen fındık, aynı zamanda kansere karşı da koruyucu etki gösterebilir.
CHİA TOHUMLARI ÇÖZÜNÜR LİF TAKVİYESİ SAĞLIYOR
Küçük ama etkili bir süper besin olan chia tohumları, çözünür lif ve omega-3 yağ asitleri sayesinde kötü kolesterolü azaltırken genel vücut refahını da destekliyor. Smoothie’lerden yoğurda, fırın ürünlerinden salatalara kadar pek çok tarife kolayca eklenebilen chia tohumu, sağlıklı yaşamı destekleyen bir süper gıda olarak öne çıkıyor.
AYÇİÇEĞİ ÇEKİRDEĞİ LDL SEVİYESİNİ DÜŞÜRÜYOR
Ayçiçeği çekirdeği, E vitamini ve fitosterol içeriği sayesinde kolesterolün bağırsaklarda emilimini engelleyerek LDL seviyesini düşürmede yardımcı oluyor. Yapılan araştırmalara göre ayçiçeği çekirdeği, düzenli olarak tüketildiğinde LDL kolesterolde yüzde10’a varan bir düşüş sağlayabiliyor. Salatalara veya yoğurda eklenerek rahatça tüketilebiliyor.