Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Masa başı çalışanlara omurga sağlığı uyarısı: 5 dakikalık egzersiz ile ağrılardan kurtulun!

Masa başı çalışanlara omurga sağlığı uyarısı: 5 dakikalık egzersiz ile ağrılardan kurtulun!
Fotoğraf Başlığı Masa basi çalisanlara omurga sagligi uyarisi: 5 dakikalik egzersiz ile agrilardan kurtulun!

Ofis çalışanları, özellikle masa başında bilgisayar karşısında geçirilen dakikalar, birçok hastalığa, rahatsızlığa neden olabilir. Sinir sıkışmaları, karpal tünel sendromu, omuz, boyun, omurgada yaşanacak sorunlar için uzmanlar beş dakikalık egzersiz öneriyor. 

Kaydet
a- | +A

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Doç. Dr. Mehmet Ağırman, masa başı çalışanlarda sıkça görülen bel, boyun ve sırt ağrılarıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Ağırman’a göre, doğru oturma düzeni ve basit egzersizlerle bu sorunların önüne geçmek mümkün.

YANLIŞ DURUŞ OMURGA SAĞLIĞINI BOZUYOR

Doç. Dr. Ağırman, uzun süre yanlış pozisyonda oturmanın; kas kısalıkları, disk fıtığı, omurga eğrilikleri ve kemik erimesi gibi ciddi rahatsızlıklara yol açabileceğini vurguladı. “Baş monitöre dik, omuzlar rahat, sırt düz olmalı. Bel destekli sandalye veya küçük bir yastıkla destek şart” dedi.

Masa başı çalışanlara omurga sağlığı uyarısı: 5 dakikalık egzersiz ile ağrılardan kurtulun! - 1. Resim
Başlık ResmiMasa başı çalışanlara omurga sağlığı uyarısı: 5 dakikalık egzersiz ile ağrılardan kurtulun! - 1. Resim


OFİS HAYATI SAĞLIKSIZ OLMAK ZORUNDA DEĞİL

Ağırman, günün yüzde 80'ini oturarak geçiren masa başı çalışanların, yarım saatte bir kısa yürüyüş ve iki saatte bir 5 dakikalık germe hareketleri yapmasını öneriyor. Küçük ama etkili alışkanlıklarla hareketsizliğin zararlarını azaltmak mümkün. “Çayınızı kendiniz alın, telefonla konuşurken omzunuzu kullanmayın, arabanızı uzağa park edin” dedi.

Masa başı çalışanlara omurga sağlığı uyarısı: 5 dakikalık egzersiz ile ağrılardan kurtulun! - 2. Resim
Başlık ResmiMasa başı çalışanlara omurga sağlığı uyarısı: 5 dakikalık egzersiz ile ağrılardan kurtulun! - 2. Resim


SAĞLIKLI ÇALIŞMA İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Monitör ve klavye göz hizasında olmalı

Bilekler düz pozisyonda durmalı

Ayak altına yükselti koyarak kalçanın yukarı kalkması sağlanmalı

Klima ve havalandırma, doğrudan vücuda temas etmemeli

Masa başı çalışanlara omurga sağlığı uyarısı: 5 dakikalık egzersiz ile ağrılardan kurtulun! - 3. Resim
Başlık ResmiMasa başı çalışanlara omurga sağlığı uyarısı: 5 dakikalık egzersiz ile ağrılardan kurtulun! - 3. Resim


5 DAKİKALIK EGZERSİZ İLE AĞRILARDAN KURTULUN!

"Egzersiz hayatın bir parçası olmalı" diyen Ağırman, şu uyarıyla noktaladı: “Egzersiz sırasında ağrı hissederseniz hemen durun. Ama hareket etmeyi asla ihmal etmeyin. Küçük önlemlerle büyük sorunları önleyebiliriz.”

"İki saatte bir 5 dakikalık germe egzersizleri yapılmalı. Hareketleri karşılıklı yönlere uygulayın, birkaç kez tekrar edin. Egzersiz sırasında ağrı hissediyorsanız hemen durun. Ayrıca yarım saatte bir kalkıp 2 dakika yürüyün. Bu küçük hareket molaları vücudu rahatlatır, ağrıları önler. Ofis hayatı hareketsizlikle eş anlamlı olmak zorunda değil. Küçük önlemlerle daha sağlıklı bir hayat mümkündür."

BAKMADAN GEÇME
Artık dolgu yaptırmayacaksınız: Yeni teknoloji dişlerin kendini onarmasını sağlıyor!
HABER

Artık dolgu yaptırmayacaksınız: Yeni teknoloji dişlerin kendini onarmasını sağlıyor!

Her sabah 30 saniye yapılan bu aktivite bağışıklığı güçlendiriyor, depresyonu önlüyor! Güne mutlu ve
HABER

Her sabah 30 saniye yapılan bu aktivite bağışıklığı güçlendiriyor, depresyonu önlüyor! Güne mutlu ve

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Haberler
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.