Asla erimiyor ve bozulmuyor… Kışlık için buzlukta taze fasulye saklamanın tüyosu belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Asla erimiyor ve bozulmuyor… Kışlık için buzlukta taze fasulye saklamanın tüyosu belli oldu

Hayatın İçinden Haberleri

Taze fasulye, çoğumuzun sevdiği sebzelerden biri. yazın kısacık bir süre tezgahlarda yerini alan fasulyeyi kışlık olarak hazırlayabilir, dondurucuda gönül rahatlığıyla saklayabilirsiniz.

Dondurucunuzda yer açın! Tam mevsimiyken bol bol taze fasulye alıp güzelce ayıklayıp buzluk için hazırlıyoruz. “Taze fasulye pişirmeden nasıl saklanır? Taze fasulye derin dondurucuya konur mu? Pişmiş taze fasulye nasıl saklanır?” gibi merak edilen soruların cevabını sizler için açıklıyoruz. Üstelik bu iki yöntemle fasulyeler asla erimiyor, bozulmuyor, uzun süre dayanıyor.

PİŞİRMEDEN SAKLAMA YÖNTEMİ

Aldığınız taze fasulyeleri bol suyla yıkayın ve kirlerinden arındırın.

Kağıt havlu yardımıyla hepsini güzelce kurulayın.

Fasulyelerin saplarını bıçakla kesin ve varsa kılçıklarını temizleyin.

Her bir fasulyeyi elinizle ya da bıçakla 2-3 parçaya bölün, bir kabın içerisinde toplanın.

Çiğ fasulyeleri tek pişirmelik olacak şekilde ayırın ve buzdolabı poşetlerine doldurun.

Poşetin içerisine pipet sokun. Pipetin diğer ucuyla poşetin içindeki havayı çekerek vakumlayın. Tekrar hava almaması için elinizle ucunu tutun, dikkatlice bastırıp düzgün bir şekilde düğümleyin.

Hazırladığınız poşetleri buzluğa yerleştirin. 

Asla erimiyor ve bozulmuyor… Kışlık için buzlukta taze fasulye saklamanın tüyosu belli oldu

PİŞİREREK SAKLAMA YÖNTEMİ

Taze fasulyeleri ön pişirme yaparak saklamak için güzelce yıkayın, sap kısımlarını kesin ve kılçıklarını ayıklayın. Fasulyeleri 2-3 parçaya bölün. 

Her bir kilo için 2 adet domatesin kabuğunu soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.

Geniş bir tencereye ayıkladığınız fasulyeleri, üzerine doğranmış domatesleri ekleyin.

İçerisine bir yarım su bardağı su ekleyip pişirmeye bırakın.

Taze fasulyeleri harlı ateşte 4-5 dakika kadar pişirin. Ara sıra tahta kaşıkla karıştırın.

Tamamen pişmemelerine dikkat edin. Rengi dönmeye başladığında ocaktan alıp geniş bir kaba yayın.

Oda sıcaklığında soğumalarını bekleyin. Pişen fasulyeleri buzdolabı poşetine koyup ilk yöntemde olduğu gibi pipetle havasını alın.

Asla erimiyor ve bozulmuyor… Kışlık için buzlukta taze fasulye saklamanın tüyosu belli oldu
Ardından 2. buzdolabı poşetine koyun. 2 poşete koymak, fasulyelerin buzluktaki kokuları da almasını önler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...