Kurumuyor ve sertleşmiyor… Bu tarifle evde yapılan çiğ köfte ustalara taş çıkartıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kurumuyor ve sertleşmiyor… Bu tarifle evde yapılan çiğ köfte ustalara taş çıkartıyor

Yemek Haberleri

Çiğ köfteyi saatlerce yoğrulan ve uğraş isteyen bir lezzet olarak biliyoruz. Ancak bu tarifle evde etsiz çiğ köfte yapmak kolaylaşıyor.

Çiğ köfte, sokak lezzetlerinin başında geliyor. Her köşe başında bir çiğköfteci ile karşılaşmak mümkün. Ancak bu lezzeti evimde yapayım diyorsanız doğru yerdesiniz. Size tüm detaylarıyla evde etsiz çiğ köfte hazırlamanın püf noktalarını veriyoruz.

Malzemeler

2,5su bardağı bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1çay bardağı isot
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber
3 yemek kaşığı domates salçası
5 yemek kaşığı nar ekşisi
1çay kaşığı tuz
1 adet soğan
1 adet limon suyu

NASIL YAPILIR?

Derin bir kaba bulguru alın, üstüne sıcak suyu ilave edin. Kabın üstünü temiz bir bez ya da kapakla örtüp 10 dakika bekleyin.

Bulgur kabarırken soğanı robottan çekin, elinizle ya da tel bir süzgeçte bastırarak suyunu sıkın.

İsotu da bir kaseye koyun, üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyip 5 dakika bekletin.

Kurumuyor ve sertleşmiyor… Bu tarifle evde yapılan çiğ köfte ustalara taş çıkartıyor

Bulgur kabardıktan sonra, soğanı, ıslanmış isotu (suyuyla birlikte), limon suyunu, nar ekşisini, zeytinyağını, tuzu, salçayı ve kırmızı biberi sırasıyla ekleyin. Robottan ara ara durdurarak 10 dakika kadar çekin.

Sonra bir kaba alın ve elinize birkaç dakika daha yoğurun.

Geniş bir servis tabağının zeminine yıkadığınız marulları koyun. şekil verdiğiniz çiğ köfteleri dizin. Yanında limonla servis edin.

Kurumuyor ve sertleşmiyor… Bu tarifle evde yapılan çiğ köfte ustalara taş çıkartıyor 

PÜF NOKTALARI

Bulgurunuzu seçerken mutlaka çiğ köftelik esmer bulgur olmasına dikkat edin.

Çiğ köfte yaparken malzemelerde belirtilen kadar su ekleyin. Doğru oranda sıcak su kullanırsanız güzel kıvamlı bir çiğ köfte elde edebilirsiniz.

Eğer yeteri kadar zamanınız varsa malzemeleri hep beraber ekleyip yoğurmak yerine teker teker bulgura yedirmek çiğ köftenin daha leziz olmasını sağlayacaktır.

Harcın sulu olmaması için soğanı asla bulgurun içine rendelemeyin veya robotta çekmeyin.

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...